Dr. Fábián ÁgnesPszichológus, ... (Budapest, VI. kerület)

 


Leírás

Szakmai háttér:
1979-ben születtem Budapesten.
2004-ben diplomáztam a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
2004-2010-ig rezidensként, majd klinikai orvosként dolgoztam a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika több osztályán.
2010-ben tettem pszichiátriai szakvizsgát.
2010-2013-ig egyetemi tanársegédként dolgoztam tovább a Klinikán.
2012-2013 során fél évig az Akut Osztály megbízott vezetőjeként dolgoztam.
2013-tól szülés szabadságra mentem.
2014-től magánrendelést kezdtem.
Megkezdtem pszichoterápiás tanulmányaimat a Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesületben, valamint PhD-képzést.
Munkám során tapasztalatot szereztem felnőtt fekvő-, és járóbeteg ellátásban egyaránt, pszichiátriai betegségek gyógyszeres és pszichoterápiás kezelésében is.

Mikor forduljon hozzám?
Pszichiáterként leginkább akkor tudok segíteni, ha valamilyen pszichés panasz, tünet alakult ki. Ezek a leggyakrabban: lehangoltság, szorongás, feszültség, idegesség, alvászavar, megmagyarázhatatlan félelmek, aggodalmak, visszatérő rossz gondolatok, reménytelenség, kilátástalanság, megfoghatatlan testi tünetek. Rendelésem során először megbeszéljük a panaszokat, előzményeket, korábbi (pszichés- és testi) betegségeket, életvezetést, érintjük a gyermekkort is. Majd közös döntést hozunk a terápia módját és körülbelüli hosszát, rendszerességét illetően, kötünk egy szóbeli terápiás szerződést, célokat tűzünk ki. A terápia kettőnk közös munkája, melynek során folyamatosan megbeszéljük, merre tartunk, mire fektessük a hangsúlyt. A terápia megtervezése mindenkinek egyénre szabottan történik, a páciens tájékoztatásával, aggodalmai, kétségei megbeszélésével. Nem veszem sértésnek ha ellenvetése van javaslataimmal kapcsolatban, a cél, hogy bízzon a terápiában, ez az alapja minden gyógyulásnak.

Az anyaság megtapasztalásával elméletben is elmélyültem ennek lelki folyamataiban, gyakorló édesanyaként szívesen segítek lelki gondokkal küzdő kismamáknak, édesanyáknak is. Több jelentkező esetén csoportterápia indítására is lehetőség van.

Térkép:

Képek: