Dr. Hidas PéterSportorvos, ... (Budapest, XII. kerület)

 


Leírás

A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán 1987-ben fejezte be tanulmányait, ezt követően 1988 elejétől kezdve a Sportkórház Ortopédiai Osztályán kezdett dolgozni. 1989-ben svájci nemzeti ösztöndíjat kapott, így két éven keresztül dolgozott és tanult a Baseli Egyetem Ortopédiai Klinikáján. Később egy észak-svájci magánklinikán folytatta gyógyító tevékenységét. Az intézmény, a münchensteini Praxisklinik Birshof, fő profilja a sportsebészet volt.1993-tól kezdve ismét a Sportkórházban kezdett dolgozni, ahol a sportsebészeti osztály munkatársa lett. 2008 óta a Budai Egészségközpont Szakkórházában, valamint az Országos Gerincgyógyászati Központban is végez ortopédiai és sportsebészeti műtéteket. ----- Tanulmányaim
1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Egyetemi tanulmányaimat követően 1988 januárjától a Sportkórház Ortopédiai Osztályán kezdtem meg munkámat. 1989-ben elnyertem Svájc Nemzeti Ösztöndíját, mellyel 2 éven keresztül a Baseli Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgoztam, tanultam. Ezután a münchensteini Praxisklinik Birshof-on, egy észak-svájci - elsősorban sportsebészeti profilú – magánklinikán dolgoztam 1993-ig. Ezt követően visszatértem Magyarországra, a Sportkórházba. 2016 júniusáig voltam ennek az intézetnek a főorvosa. Közben 2002-2003 között egy éven át Dániában az Aarhusi Egyetem Ortopéd Klinikájának Váll- és Könyöksebészeti részlegén dolgoztam, ahol váll- és könyöktáji műtétekben szereztem jártasságot.

2016 júliusától az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosaként dolgozom.

1994-ben ortopéd-sebészetből, 1999-ben sportorvostanból szereztem szakvizsgát.
2005-ben szereztem PhD fokozatot.
Szakterületem
Elsősorban a térdízület, a váll- és könyökízület sportsérüléseivel és túlterheléses sportártalmaival foglalkozom. Évente mintegy 550 műtétet végzek. Ezeknek több mint a fele térdműtét, 100 felső végtagi műtét (váll- és könyökízület), 60 térdízületi protézis beültetés, 100 pedig egyéb ízületen, illetve lágyrészeken végzett beavatkozás. A sebészeti ellátást igénylő betegségek esetén a műtétek legnagyobb részét a legkíméletesebb, minimálisan invazív, vagy artroszkópos technikával végzem.
Tudományos tevékenység
Közleményeim száma 11, egy német nyelvű tankönyvfejezet társszerzője, 4 magyar nyelvű könyvfejezet szerzője, további 4 könyvfejezet társszerzője vagyok. 22 további közlemény társszerzője vagyok. Több mint 50 tudományos előadást tartottam ortopédiai, sportsebészeti témában.

A Magyar Ortopéd Társaság, a Magyar Artroszkópos Társaság, a Magyar Sportorvos Társaság, az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság, valamint az Európai Térdsebészeti, Sportsebészeti és Artroszkópos Társaságnak vagyok tagja.
Kapcsolatom a sporttal
1995-től 1999-ig a Magyar Montain Bike válogatott, 1999-2016 között a Magyar Rögbi Válogatott, 2005-2013 között a Magyar Röplabda válogatott mellett dolgoztam keretorvosként. 2001-től a mai napig a Magyar Judo válogatott orvosa vagyok.

2004 óta a magyar olimpiai csapat mellett, 2005 óta pedig a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) orvosaként is tevékenykedem.

2009 óta az Európai (EJU), 2016 óta a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF), 2017 januárja óta pedig az Európai Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (EUSA) orvosi bizottságának tagja vagyok.

Térkép:

Képek:

Megbízható vélemények

TÉRD-IZÜLETI VIZSGÁLAT VIZSGÁLAT

9.9



Budapest - 2019.03.01.

A megoldásban életmód változtatás és az emberi lehetőségekre hosszabb konzultálás. Lélektani kapcsolat, nem csupán a testrész megfigyelése.

Az időpont foglalásról csak pozitívat lehet mondani, könnyen és azonnal tudtam időpontot foglalni, a rendelőben gördülékenyen, pillanatok alatt fogadtak, 0 percet várakozás után.

A részletes vizsgálat háromnegyed órát vett igéynbe, majd az orvos világosan tájékoztattot és megnyugtató magyarázatot kaptam.

A vizsgálat teljesen fájdalommentes volt. Az orvos szerintem kiemelkedően finom modorú, alapos és szamailag felkészült.

Az ár-érték arány elfogadható, de nem példás.

Alapos: 10/10
Figyelmes: 10/10
Ajánlanám: Igen!

VIZSGÁLAT

10



Budapest - 2019.02.10.

Az időpontfoglalás egyszerű volt és pillanatok alatt kaptam időpontot, majd a rendelőben 15 percnél keveseb volt a várakozási idő.

A tüzetes vizsgálat nagyjából negyed óráig tartott, ezután az orvos könnyen megérthetően és számomra maximálisan megnyugtatóan tájékoztatott.

A vizsgálat egyáltalán nem járt fájdalommal. Az orvosról azt lehet mondani, hogy rendkívül kedves, precíz és nagy tudású szakember.

Az ár-érték arány jó, de nem kitűnő.

Professzionalizmus: 10/10
Kedves: 10/10
Ajánlanám: Igen!