Dr. Fülöp TiborBelgyógyász, ... (Debrecen)

 


Leírás

Fülöp Tibor egyetemi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán végezte 1976 és 1982 között. Ezt követően 2 éves megszakítással 12 évig a debreceni Kenézy Gyula kórház diabetológiai profilú I.sz. Belgyógyászati osztályán dolgozott.

1988-ban szerzett belgyógyászati szakvizsgát. Még ebben az évben három hónapig ösztöndíjas a leuveni egyetem kardiológiai klinikáján. 1992-1994 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Szív és Tüdőgyógyászati Klinikáján kétéves gyakorlatát töltötte, majd 1994-ben kardiológiai szakvizsgát szerzett. 1997-ben megkapta a „Magyar Diabetes Társaság Diabetológusa” minősítést.

1996 óta a Kardiológiai Klinika, ma Kardiológiai Intézet dolgozója, 2001 óta adjunktusi rangban. 1996 óta önálló osztályvezető, az echocardiographiás munkacsoport tevékeny tagja. 1998-ban megszervezte a Kardiológiai Intézet Diabetológiai szakrendelését, amely vezetésével azóta is működik.

2007-ben védte meg PhD értekezését „A coronária microerek vazomotor működésének vizsgálata metabolikus szindrómában szenvedő betegekben” címmel. Szakmai és tudományos érdeklődésének középpontjában a cukorbetegség kardiovaszkuláris szövődményeinek korai felismerése, és az echocardiographia áll. Ebben a témakörben rendszeresen tart előadásokat mind hazai, mind külföldi kongresszusokon. Tudományos tevékenységét 18 magyar és angol nyelvű publikáció, illetve 19 idézhető absztrakt és 3 könyvfejezet jellemzi. Folyamatosan részt vesz a graduális és posztgraduális orvosképzésben. A Magyar (MKT) és Európai (ESC) Kardiológiai Társaság, valamint a Magyar Diabetes Társaság (MDT) tagja.

Térkép:

Képek: