Füredi GyulaBelgyógyász, ... (Budapest, XIII. kerület)

 


Leírás

A Szilágyi Erzsébet gimnázium kémia-biológia szakán szerzett érettségi (1971) után felvételt nyertem a SOTE Általános Orvostudományi Karára. 1977-ben, a diploma átvétele után üzemi orvosként, majd Tiszadobon ügyvezető körzeti orvosként dolgoztam. 1981-ben kerültem Vácra, ahol azóta is ugyanabban a körzetben, vállalkozó háziorvosként dolgozom. Az alapellátás reformja kezdetén egy évig vezetője voltam a váci Alapellátásnak, ezt követően kerültem az egészségügyi tárcához, ahol azóta (1992) is ellátok tanácsadói feladatokat. 1983-ban szakképesítést szereztem általános orvostanból, majd 1997-ben üzemi orvostanból. 1983 óta vagyok tagja a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének, ahol több évi vezetőségi illetve elnökségi tagság után jelenleg a jövendőbeli elnöki feladatokat látom el. Tagja vagyok a Háziorvostani Szakmai Kollégiumnak, valamint a háziorvosok nemzetközi tudományos szervezetének, a WONCA-nak. Rendszeresen tartok előadásokat tudományos rendezvényeken, kongresszusokon, továbbképzéseken. Orvosi végzettségem mellett jogi szakoklevéllel is rendelkezem. Szakdolgozatom a protokollok jelentőségével, azok érvényesülésével és jogi hatásukkal foglalkozott. 2005-ben letettem az EOQ MNB auditori vizsgáját. Egy cikluson át a MOK Gazdasági Bizottságának voltam tagja, 2007 óta az INKO-Fórum tagja vagyok.

1984 óta vagyok Oktató Háziorvos, mind a medikusok, mind a szakorvosok képzésében részt veszek. Érvényes megbízással rendelkezem a szakképesítő bizottságban való részvételre.

Az Országos Alapellátási Intézetben főigazgató helyettesként igyekszem kollégáim hasznára lenni. Aktívan részt vállalok az Intézet Alapító Okiratában foglaltak szerinti szakfelügyeleti feladatok organizálásában, az éves rendezvények előkészítésében és lebonyolításában.

Térkép:

Képek: