DENTORS Fogorvosi rendelő (Budapest, XIII. kerület)

 


Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfog ( bölcsességfogak ) eltávolítása nem minden esetben indokolt, bár a bölcsességfog eltávolítás a fejlett országok egyik leggyakoribb szájsebészeti beavatkozása. A bölcsességfogak sok szempontból különlegesek. A bölcsességfogak általában jóval később jelennek meg a szájüregben , mint a többi fogunk. A bölcsességfog átlagos előtörési ideje a 18-20. életév. Késői előtörés miatt logikusan arra kellene gondolnunk, hogy romlaniuk is később kellene elkezdeniük, mint a többi fognak. Ez sok esetben igaz is, azonban a rossz tisztíthatóság gyakran változtat a helyzeten, és egyes pácienseink ép fogai mögött gyakran találunk szuvas bölcsességfogakat. A bölcsességfogak gyökérstruktúrája teljesen rendszertelen. Ha a bölcsességfogak olyan mértékben károsodtak, hogy a fog esetleg begyullad vagy elhal gyökérkezelésük pontos kivitelezhetősége bizonytalan, ilyen esetekben a fogorvos, sokszor az eltávolítás mellett dönt. A bölcsességfogakat gyakran nem fogszúvasodás, hanem a fog rendellenes helyzete miatt kell eltávolítani. Ha a fog a csontban fekszik, vagy még csontban neki ütközik az előtte lévő fognak, akkor a teljes koronai rész nem lesz képes a szájüregbe jutni . A teljesen előtörni nem tudó bölcsességfogak körül kialakuló tasakok gyakran be gyulladnak. Ekkor a tasakok rendszeres fertőtlenítése az első, ezt követi a kiváltó tényező megszüntetése, tehát a fog eltávolítása. Amennyiben a csontban olyan mélyen van a fog, hogy eszközeinkkel nem férünk hozzá kénytelenek vagyunk egy metszéssel és némi csont eltávolításával a hozzáférést javítani. Olyan esetekeben ha a bölcsességfog nyugvó helyzetben a felső állcsontban az arcüreg aljánál helyezkedik el, vagy az alsó állcsontban az ideglefutás közvetlen közelében nyugszik a bölcsesség fog eltávolítását csak panasz esetén végezzük el. Ilyenkor a az arcüreg megnyílásának esélye, illetve az alsó állkapcsot ellátó ideg esetleges megsértésének rizikója magasabb. Vannak olyan helyzetek, ahol a bölcsességfogat nem a csont akadályozza az előtörésben hanem az felette elhelyezkedő íny. Ebben az esetben az előtörést az fog körüli íny körülmetszését ( circumcisio ) végezzük érzéstelenítésben. Csont preparálás nélkül történt bölcsességfog eltávolítások után minimális fájdalom léphet fel, de ha páciens megfogadja a fogeltávolítást követő általános instrukciókat a fájdalom gyorsan elmúlik. Amennyiben csont eltávolítás is történt a műtét utáni lábadozás két-három napot igényelhet. Ilyenkor elengedhetetlen a műtétet követő jegelés. Ezzel a beavatkozás után fellépő duzzanatot jelentősen csökkenthetjük. Fontos! A bölcsességfogak eltávolítása után is igazak a fogeltávolítás lapunkon írt tanácsok!

10000 HUF

Egyszerű foghúzás

A foghúzás ra, fogeltávolítás ra sajnos még a XXI. században is kényszerülünk. A legmodernebb fogmegtartó kezelések alkalmazása mellett is vannak esetek amikor foghúzás a fogorvos egyetlen választása. A foghúzás kifejezés bár rendkívül elrettentően hangzik a mai érzéstelenítő eljárásoknak köszönhetően már nem kell, hogy fájdalmas beavatkozás legyen. Az éles fájdalom gyakorlatilag kiküszöbölhető, csak enyhe nyomó feszítő érzésről számolnak be pácienseink. Olyan esetekben, ha trauma vagy előzetes szuvasság hatására a fog jóval a csont szintje alatt tört, a fogat esetenként csak egy metszés után a csont finom körbefúrásával tudjuk hozzáférhetővé tenni eszközeink számára. Ilyenkor varat is bekerül, melynek eltávolítására egy héttel a beavatkozás után kerül sor.

6000 HUF

Esztétikus inlay-overlay

Az inlay egy olyan speciális fogtömés, melynek a fogorvos alakít ki üreget, azonban az inlay -t magát a fogtechnikus készíti el laboratóriumi körülmények között. A előkészített üregről az információt a technikusnak a fogorvos által vett lenyomat hordozza. Az így elkészített porcelán vagy arany tömés a szájüregben mintázott fogtömésekkel ellentétben már szilárd állapotban kerül behelyezésre. Az inlay készülhet nemesfémből (pl.: arany inlay ), kerámiából illetve kompozitból ( esztétikus inlay, “ fehér inlay ”). Az arany inlay és az esztétikus inlay -k különböző előnyökkel bírnak. Az arany inlay esetében, az arany speciális anyagtani tulajdonságai (“ kenhetősége “) miatt, még az esetleges szemmel nem látható apró pontatlanságok is kiküszöbölhetők. A porcelán inlay -k és a kompozit inlay-k mellett a fogakhoz hasonló színük, szól. Modern kompozit és porcelán anyagokkal gyakorlatilag észrvehetetlen restaurációk készíthetők. Az inlay pontossága sokszorosa lehet a direkt a szájüregben megmintázott restaurációknak, ennek fő oka a laboratóriumi körülmény és ezzel a jó hozzáférhetőség és a jó ellenőrizhetőség. Nem csak a tömés széli záródásában jelentkezik ez a pontosság, de a megmintázótt rágófelszínek is sokkal tökéletesebben megfelelhetnek az az eredeti formáknak. A néhány perces beragasztásuk során töredékére csökkenthető az aláfertőződés veszélye egy szájüregben megmintázott fogtöméshez képest. A betétek kiterjedhetnek a fogak csücskeire, illetve akár azokon túl is, ilyenkor onlay -ról, és overlay -ről beszélünk. A inlay -k ára nagyságrendileg háromszorosa a direkt módon készített esztétikus töméseknek, azonban ez a különbség a tartósságban is megmutatkozik. Javaslat: A nagy kiterjedésű csücsköket is érintő fogszövet hiányok illetve a fogak egymás felé tekintő felszíneinek sérülése esetén, ha a fogorvosa megfelelő technikai háttérrel rendelkezik, érdemes a drágább, de sokszorosan tartósabb inlay-t választania.

35000 HUF

Esztétikus tömések

Az elmúlt évtizedekben a " fehér ", fogszínű tömés-ek szinte teljesen kiszorították, a szürke amalgám töméseket a modern rendelőkben. Az esztétikus kompozit tömésekkel láthatatlanul tüntetheti el egy jó kezű, és képzett fogorvos a fogak defektusait. Azonban az ilyen tömések sem mindig hibátlanok, és ezek a tömőanyagok, sem csodaszerek. Felhasználási határukat a fogorvosnak és a páciensnek sem árt ismerni, mielőtt ezt a megoldást választják szúvas, illetve letört fog ellátására. Biztosan sokan észrevették már, hogy fehér töméseik, elkészültükkor rendkívül esztétikusak, később azonban nagyon gyakran barna elszíneződés jellenhet meg körülöttük. Ezt a tömés és a fog határán kialakuló rés okozhatja. Ez azt jelenti, hogy a tömés szélén a szájüregből baktériumok a tömés alá képesek jutni így az eredetelig gyönyörű tömés alászuvasodik. Ennek oka lehet a nem tökéletes elkészítés ( az esztétikus fogtömés elkészültének lépéseit lent részletezzük ), illetve a kifogásolható tisztítása a páciensnek. A mai modern fogszínű ( “fehér” ) tömőanyagok elsősorban kompozit műanyagok. A fehér tömések az alábbi módon készülnek: A esztétikus tömések készítése során először a foganyag felületét kell kezelnünk. Ehhez általában ortofoszforsavat használ a fogorvos, majd egy speciális ragasztó anyagot ( bond ), mely kapcsolatot létesít a tömőanyag és a fog anyaga között. Egyes újabb fejlesztésű ragasztóanyagok már ezt a két lépést önmagukban képesek ellátni. Az ilyen tömőanyagok többsége illetve a ragasztóanyagok nagy energiatartalmú kék ( az UV tartományhoz közeli hullámhosszú, de nem UV ) fényre kötnek. Miután a megfelelő rétegnyi tömőanyag került az üregbe, jön a polírozás, melynek a teljes felszínre, illetve az összes tömés széli területre ki kell terjednie annak érdekében, hogy a széli zárást tökéletesítsük.

12000 HUF

Fogkőeltávolítás

A fogkő eltávolítás az egyik legfontosabb fogászati beavatkozás. A fogkőeltávolítás fontosságára sajnos sokszor nem összpontosul elég figyelem. Ez nem csak a páciensek hiányossága. Sajnos a hazai fogorvos-társadlom egy része sem fordít kelő figyelmet a páciensek orál higénés ellátására és tanácsadására. A fogkő olyan helyen alakul ki a fogainkra rakódott lepedékből ( plaque ), ahol a tisztítás nehézkes vagy akadályozott, illetve ahol a szájüreg természetes tisztító mechanizmusai, mint a nyelv és a orca mozgása nem érvényesülnek. A fogkő fogainkon lévő lepedék olyan "kristályosodott" ( mineralizált ) változata, mely fogkefével, illetve az otthoni szájhigénés eszközökkel már nem eltávolítható. Az egyenetlen felszínű fogkő további lepedék rárakódását segíti és a tisztítást egyre jobban akadályozza. A növekvő fogkő a a rajta levő lepedékkel együtt egy egyre növekvő baktérium telep, mely folyamatos gyulladást tart fent a fogíny, illetve a fogágy mentén. A folyamat az első stádiumban fogkőeltávolítás elvégzésével még könnyen visszafordítható, amennyiben azonban már a csontot is károsítja a gyulladás, teljes gyógyulás nem jön létre. A csontvesztés a továbbiakban vonja magával a környező fogak megmozdulását majd elvesztését is. A fogkőeltávolítást ma a legtöbb rendelőben ultrahangos eszközökkel végzik, mely jó hatásfokkal képes a fogkő nagyrészét lepattogtatni a fogak felszínéről. A jobban felszerelt rendelők általában lehetőséget nyújtanak úgynevezett magas nyomású polírozó berendezések alkalmazására. Ezek használatára azért van szükség, mert a ultrahangos készülék sajnos sok területetet nem ér el, illetve a hátrahagyott felszín nem mindig elegendően sima ahhoz, hogy könnyen tisztítható legyen. Rendelőnkben a magasnyomású polírozás után további kefés és gumiharangos polírozással szoktuk elérni a végső csillogó eredményt.

12000 HUF

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés azokban az esetekben javallott eljárás, ha egy szuvasság, esetleg egy törés eléri a fogbél területét. A fogbélben a speciális anatómia ( zárt kemény szövettel határolt tér ) miatt a a gyulladásos folyamatok, nem tudnak lezajlani (mivel nincs lehetőség a duzzanattal járó megfelelő véráramlás növekedésre) , ezért sokszor hihetetlen fájdalommal járnak, és nagyon gyorsan a fog elhalásához vezetnek. A gyulladás terjedési folyamatáról fájdalom típusok és diagnosztika lapunkon bővebben olvashat. A gyökérkezelés fő célja a gyökércsatorna megtisztítása a szövettörmeléktől, baktériumoktól, illetve az esetlegesen még fájdalmat okozó idegekkel átszőtt fogbél ( pulpa ) maradványoktól. Ezzel megelőzzük a fertőző ágensek továbbjutását a csontba, illetve a gyökércsúcsi területre. Amennyiben a fertőzés már beterjedt a gyökércsúcsi területre a gyökérkezelést követő gyökértöméssel gátat vethetünk az ágensek szabad áramlásának, így a gyökércsúcsi területre jutott maradék kórokozót a szervezet már általában képes elpusztítani. A gyökérkezelés a gyökércsatorná(k)hoz való hozzáférési nyílás preparálása után, a gyökércsatornák kitisztításával történik. A fogorvos ezt gyökérkezelő tűk sorával végzi, melyek egyre növekednek. Ezt kiegészíti fertőtlenítő szeres átöblítésekkel. Ahhoz, hogy a fogorvos pontosan a gyökércsúcsig tisztítson az apró műszerekkel röntgenfelvétel, illetve elektromos hosszmeghatározó berendezés segítségével be kell mérnie a csatornákat. A tágítást addig végezzük, amíg láthatóan fertőzött anyagot távolítanak el a csavarmenetes gyökérkezelő tűk a csatornákból. A gyökérkezelés egyes estekben gyorsítható gépi gyökértágító eszközökkel. Ha egy fog panaszos volt, illetve a gyökércsúcsán a röntgenfelvételen elváltozást látunk, gyakran egy fertőtlenítő hatású “gyógytömést” helyezünk a csatornába a következő ülésben elkészített gyökértömésig. Ha csak trauma miatt nyílt meg a pulpaüreg és azonnal el tudjuk látni a pácienst, gyakran egy ülésben gyökértömni lehet a fogat. A gyökértömést fontos, hogy mielőbb jó fedőtömés kövesse, ezzel is biztosítva a megfelelő gátat a baktériumok számára. A fogak gyökérstruktúrája, illetve kivitelezés precizitása nagyban befolyásolja a gyökérkezelés sikerességét, ezért csak röntgenkontroll, vagy elektromos hosszmeghatározás ellenőrzésére lehetőséget nyújtó rendelőben gyökérkezeltessük fogainkat. Tudnunk kell, hogy metsző és szemfogaink általában egy, kisörlő fogaink 1-2, nagyörlő fogaink pedig 3-4 gyökércsatornával rendelkeznek. A kezelések is így bonyolódnak, kezelések ára pedig a legtöbb rendelőben ennek megfelelően meghatározott. Egy 3 gyökércsatornás fog gyökérkezelése, illetve gyökértömése közel háromszor annyi idő, mint egy egy gyökércsatornás fogé.

9000 HUF

Gyökértömés

Gyökérkezelés azokban az esetekben javallott eljárás, ha egy szuvasság, esetleg egy törés eléri a fogbél területét. A fogbélben a speciális anatómia ( zárt kemény szövettel határolt tér ) miatt a a gyulladásos folyamatok, nem tudnak lezajlani (mivel nincs lehetőség a duzzanattal járó megfelelő véráramlás növekedésre) , ezért sokszor hihetetlen fájdalommal járnak, és nagyon gyorsan a fog elhalásához vezetnek. A gyulladás terjedési folyamatáról fájdalom típusok és diagnosztika lapunkon bővebben olvashat. A gyökérkezelés fő célja a gyökércsatorna megtisztítása a szövettörmeléktől, baktériumoktól, illetve az esetlegesen még fájdalmat okozó idegekkel átszőtt fogbél ( pulpa ) maradványoktól. Ezzel megelőzzük a fertőző ágensek továbbjutását a csontba, illetve a gyökércsúcsi területre. Amennyiben a fertőzés már beterjedt a gyökércsúcsi területre a gyökérkezelést követő gyökértöméssel gátat vethetünk az ágensek szabad áramlásának, így a gyökércsúcsi területre jutott maradék kórokozót a szervezet már általában képes elpusztítani. A gyökérkezelés a gyökércsatorná(k)hoz való hozzáférési nyílás preparálása után, a gyökércsatornák kitisztításával történik. A fogorvos ezt gyökérkezelő tűk sorával végzi, melyek egyre növekednek. Ezt kiegészíti fertőtlenítő szeres átöblítésekkel. Ahhoz, hogy a fogorvos pontosan a gyökércsúcsig tisztítson az apró műszerekkel röntgenfelvétel, illetve elektromos hosszmeghatározó berendezés segítségével be kell mérnie a csatornákat. A tágítást addig végezzük, amíg láthatóan fertőzött anyagot távolítanak el a csavarmenetes gyökérkezelő tűk a csatornákból. A gyökérkezelés egyes estekben gyorsítható gépi gyökértágító eszközökkel. Ha egy fog panaszos volt, illetve a gyökércsúcsán a röntgenfelvételen elváltozást látunk, gyakran egy fertőtlenítő hatású “gyógytömést” helyezünk a csatornába a következő ülésben elkészített gyökértömésig. Ha csak trauma miatt nyílt meg a pulpaüreg és azonnal el tudjuk látni a pácienst, gyakran egy ülésben gyökértömni lehet a fogat. A gyökértömést fontos, hogy mielőbb jó fedőtömés kövesse, ezzel is biztosítva a megfelelő gátat a baktériumok számára. A fogak gyökérstruktúrája, illetve kivitelezés precizitása nagyban befolyásolja a gyökérkezelés sikerességét, ezért csak röntgenkontroll, vagy elektromos hosszmeghatározás ellenőrzésére lehetőséget nyújtó rendelőben gyökérkezeltessük fogainkat. Tudnunk kell, hogy metsző és szemfogaink általában egy, kisörlő fogaink 1-2, nagyörlő fogaink pedig 3-4 gyökércsatornával rendelkeznek. A kezelések is így bonyolódnak, kezelések ára pedig a legtöbb rendelőben ennek megfelelően meghatározott. Egy 3 gyökércsatornás fog gyökérkezelése, illetve gyökértömése közel háromszor annyi idő, mint egy egy gyökércsatornás fogé.

9000 HUF

25000 HUF

Héj

AHéj a fogak alaki helyzeti vagy színbeli korrekciójára szolgáló fogpótlás. A héj olyan vékony fogszínű anyagból készített restauráció, mely a fognak csak a külső, ajakfelé eső felszínét borítja, és nem öleli körül teljesen, mint egy borítókorona. Fogászati héj készülhet a rendelőben direkt eljárásssal, kompozíciós anyagból felrétegezve a fogra, illetve készülhet ún. indirekt eljárással, amikor a fogorvos lenyomatot vesz majd enek alapján a fogtechnikus készíti el a héjat speciális porcelánból vagy kerámiából. Kisebb változtatások sokszor a fog preparációja nélkül is kivitelezhetők ún. no-prep héjakkal, Ekkor a foghoz abszolút nem nyúlunk, csak ráragasztunk egy vékony a mintára előzetesen megmintázott kerámia lapocskát. Anyagát tekintve létezik porcelán héj ( kerámia héj ), csakúgy mint kompozit héj. Héj készítés oka lehet, például más módszerel el nem tüntethető fogelszíneződés, az elülső fogak alaki rendellenessége, illetve túl nagy rés a metszőfogak között ( diasztéma ). A kisebb színbeli eltéréseket gyakran, héj készítése nélkül, rendelői fogfehérítéssel is tudjuk javítani. Sok rendszer létezik héj készítésre. Ismert pl a Lumineers eljárás illetve színezett, zirkónium héjak), rendelőinkben az eddigi tapasztalatok alapján a legjobb eredményeket általában prés kerámia rendszerekkel ( p. E-max Ivoclar IPS e.max ) érjük el.

60000 HUF

Implantátum beültetése

A fogászat fejlődésével az ezredfordulóra a fogászati implantáció széleskörben alkalmazott eljárássá vált. A foghiányok pótlására alkalmazott implantátum beültetés terjedése, az alábbiaknak köszönhető: Az ember fogait sajnos megújulni nem képes keményszövet építi fel, mely extrém erőhatásokra illetve hosszantartó kóros ingerekre elpusztul. Bár kíséletek már folynak a fogak "újra növesztésére" őssejtekből még az eredmények nyomonkövetése, kiértékelése valamint az eljárások nemzetközi törvényi szabályozása miatt miatt mindennapi alkalmazására még biztosan jó néhány évet kell várnunk. A kialakult foghiányok pótlására számos lehetőség van, azonban ez gyakran áldozatokkal jár. Implantátum beültetése nélkül ahhoz, hogy egy sorközi foghiányt rögzített fogpótlással elláthassunk a szomszédos, sokszor teljesen ép, fogak lecsiszolására lenne szükség. Sorvégi foghiányok esetén a rögzített fogpótlások kivitelezése pedig kiegészítő támasz nélkül nem lehetséges, így a páciens jóval nehezebben megszokható kivehető pótlás viselésére kényszerülne. Az előzőek miatt jelent óriási előrelépést a fogorvosi implantáció megjelenése, fejlődése és mindennapos használata. Egy implantátumok használatával egy fog úgy pótolható teljesértékűen, hogy közben a többi fogra nem kerül többletterhelés. A funkción kívül így az esztétika is sokkal közelebb hozható a természeteshez. A modern fogorvosi implantátumok olyan felületkezelt titánium esetleg cirkónium csavarok, melyeket a szervezet képes sajátjaként felismerni. Az implantátumot úgy kell elképzelnünk mint egy olyan foggyökeret, melynek apró barázdált felszínébe belenő a csont ( osseointegracio ), így a stabilitásuk csontosodás után meghaladja fogaink eredeti rögzítettségét. Ahhoz, hogy egy implantátum megfelelően becsontosodhasson, a befogadó szervezetnek és a környezetnek egészségesnek, gyulladásmentesnek kell lennie. Foghúzás után 1.5-3 hónapot várunk általában, hogy az eltávolított fog gyökerének helyén megfelelő mennyiségű és minőségű csont álljon rendelkezésre a műgyökér befogadására. Ha elegendő mennyiségű, jó állapotú a csont, egyes esetekben foghúzás után azonnal végezhető fogbeültetés, melynek elsősorban esztétikai előnye van. Sajnos az implantációnak is vannak határai. A foghúzások utáns gyakran annyi csont botódik le a fogak helyéről, hogy megfelelő méretű implantátum elhelyezésére már nincs lehetőség. Ilyenkor először csontpótlassal, illletve a felső állcsontban gyakran arcüregemeléssel kell kezdenünk a beavatkozást. Az implantátumnak beültetés után további 3 hónapra van szüksége a teljes csontosodás eléréséhez. Ez alatt az idő alatt csak olyan esetben terhelhetjük meg felépítménnyel az implantátumot, ha biztosak vagyunk annak csontosodás nélküli ( primer ) stabilitásában. Az implantátumokra csontosodás után különböző fejrészek csattlakoztathatók, így felhasználhatók magukban álló szóló koronák alapjaként, hidak pilléreként vagy akár kivehető fogsorok stabilizálására. Fontos, hogy a fogászati implantációra megfelelő orvost válaszzon. Sokan hirdetik magukat implantológusként az interneten. Érdemes tudni, hogy ma magyarországon és európában ilyen szakvizsga NINCS! Két fogorvosi szakképzésben található meg az implantációs tudás megszerzérének előírása: ezek a parodontológia, és a szájsebészeti szakvizsga. Terészetesen bármely fogorvos implantálhat ma magyararoszágon és európa nagy részén, ez a fogászati implantátum gyártó cégek lobbijának is köszönhető. Érdemes olyan orvost választania, aki a fogpótlásokban is jártas és a készülő fogpótlások esztétikai igésnyét is szem előtt tartja amikor behelyezi az implantátumokat. Kérjük magánrendelőkben csak szájsebészeti (dento-alveloláris ill. maxillo-faciális) , vagy parodontológiai szakorvosi végzettséggel is rendelkező fogorvos "implantológussal" végezztesse a fogbeültetéseket.

120000 HUF

Lézeres kezelések

Fogászati kezelés

15000 HUF

OPT Panoráma röntgen

Fogászati kezelés

5500 HUF

Periapikális RTG

Fogászati kezelés

1500 HUF

Rendelői fogfehérítés

Fogászati kezelés

80000 HUF

Részlegesen kivehető pótlás

Kivehető fogpótlás készítésére akkor kényszerül a fogorvos, ha nincs elég pillér amin rögzített fogpótlást ( híd ) tudna elhorgonyozni. A pillér lehet fog, foggyökérbe készített csapos felépítmény, vagy implantátum ( műgyökér ). Bár az fogbeültetés fejlődésével a készített kivehető pótlások száma csökkent, anyagi okok, illetve időskorra a fogmedernyúlványok lebontódása, műtéti beavatkozás nélkül, gyakran csak kivehető fogpótlások készítését teszik lehetővé. A kivehető pótlások lehetnek elhorgonyzás nélküli teljes kivehető pótlások, illetve a fogakhoz, vagy implantátumokhoz csatlakoztatható részlegesen kivehető pótlások. A részlegesen kivehető pótlások további csoportokra bonthatók a csatlakozási mód szerint. A kapcsos pótlás a legegyszerűbb és legolcsóbb. Itt a kapocs karja egy fogat, vagy egy fogra készített kapocstartó koronát ölel körül. Csúsztatós pótlást akkor készíthetünk, ha a elülső fogak megvannak de a hátsó fogak, hiányoznak. Ekkor az elülső fogakra készül egy rögzített híd, aminek a két végén egy sín található amibe belecsúszik a kivehető rész. Teleszkópos pótlásoknál a maradék pár fogra készül egy-egy ún. kúpos ill. hengeres teleszkópkorona amire rácsúszik a kivehető részben lévő, neki megfelelő negatív forma. Ha már egyetlen fog sincs,készíthetünk teljes kivehető pótlást, amit csak a súrlódás illetve az adhéziós erők tartanak helyben. Ennek megszokása általában rendkívül nehéz a páciensek számára, mivel még a jól elkészített teljes kivehető fogsorok is el tudnak emelkedni a nyálkahártyáról egy váratlan mozdulat, vagy például egy tüsszentés hatására. Ezen teljes kivehető pótlások elhorgonyzásában is nagy szerepe lehet néhány beültetett műgyökérnek. Ilyenkor természetesen nincsen szükség annyi implantátum beültetésére, mint rögzített pótlás elkészítéséhez. Ha van egy egyébként kényelmes kivehető pótlása, aminek egyetlen problémája a, egyes mozgásoknál nem elég stabil, néhány műgyökér beültetésével és a pótlás apró átalakításával akár ez is stabilabbá tehető.

150000 HUF

Sebészeti fogeltávolítás

A foghúzás ra, fogeltávolítás ra sajnos még a XXI. században is kényszerülünk. A legmodernebb fogmegtartó kezelések alkalmazása mellett is vannak esetek amikor foghúzás a fogorvos egyetlen választása. A foghúzás kifejezés bár rendkívül elrettentően hangzik a mai érzéstelenítő eljárásoknak köszönhetően már nem kell, hogy fájdalmas beavatkozás legyen. Az éles fájdalom gyakorlatilag kiküszöbölhető, csak enyhe nyomó feszítő érzésről számolnak be pácienseink. Olyan esetekben, ha trauma vagy előzetes szuvasság hatására a fog jóval a csont szintje alatt tört, a fogat esetenként csak egy metszés után a csont finom körbefúrásával tudjuk hozzáférhetővé tenni eszközeink számára. Ilyenkor varat is bekerül, melynek eltávolítására egy héttel a beavatkozás után kerül sor.

12000 HUF

Teljes kivehető pótlás

Kivehető fogpótlás készítésére akkor kényszerül a fogorvos, ha nincs elég pillér amin rögzített fogpótlást ( híd ) tudna elhorgonyozni. A pillér lehet fog, foggyökérbe készített csapos felépítmény, vagy implantátum ( műgyökér ). Bár az fogbeültetés fejlődésével a készített kivehető pótlások száma csökkent, anyagi okok, illetve időskorra a fogmedernyúlványok lebontódása, műtéti beavatkozás nélkül, gyakran csak kivehető fogpótlások készítését teszik lehetővé. A kivehető pótlások lehetnek elhorgonyzás nélküli teljes kivehető pótlások, illetve a fogakhoz, vagy implantátumokhoz csatlakoztatható részlegesen kivehető pótlások. A részlegesen kivehető pótlások további csoportokra bonthatók a csatlakozási mód szerint. A kapcsos pótlás a legegyszerűbb és legolcsóbb. Itt a kapocs karja egy fogat, vagy egy fogra készített kapocstartó koronát ölel körül. Csúsztatós pótlást akkor készíthetünk, ha a elülső fogak megvannak de a hátsó fogak, hiányoznak. Ekkor az elülső fogakra készül egy rögzített híd, aminek a két végén egy sín található amibe belecsúszik a kivehető rész. Teleszkópos pótlásoknál a maradék pár fogra készül egy-egy ún. kúpos ill. hengeres teleszkópkorona amire rácsúszik a kivehető részben lévő, neki megfelelő negatív forma. Ha már egyetlen fog sincs,készíthetünk teljes kivehető pótlást, amit csak a súrlódás illetve az adhéziós erők tartanak helyben. Ennek megszokása általában rendkívül nehéz a páciensek számára, mivel még a jól elkészített teljes kivehető fogsorok is el tudnak emelkedni a nyálkahártyáról egy váratlan mozdulat, vagy például egy tüsszentés hatására. Ezen teljes kivehető pótlások elhorgonyzásában is nagy szerepe lehet néhány beültetett műgyökérnek. Ilyenkor természetesen nincsen szükség annyi implantátum beültetésére, mint rögzített pótlás elkészítéséhez. Ha van egy egyébként kényelmes kivehető pótlása, aminek egyetlen problémája a, egyes mozgásoknál nem elég stabil, néhány műgyökér beültetésével és a pótlás apró átalakításával akár ez is stabilabbá tehető.

98000 HUF

Leírás

Fogorvosi rendelőink az ország több pontján elérhetőek pácienseink számára. Rendeléseinket minden rendelőnkben úgy alakítottuk ki, hogy az első találkozás mindenképpen parodontológus szakorvosunkkal, Dr. Bajusz Örssel történjen, aki szakorvosi végzettségének és sebészeti gyakorlatának megfelelően egy komplex kezelési tervet tud Önnek összeállítani. Így sem a fog, sem az íny rejtett elváltozásai nem maradnak észrevétlenül, és Önnek sem kell félnie attól, hogy az első találkozáskor egy odaállított kezdő fogorvos esetleg csak egy részét próbálná orvosolni problémáinak.

Térkép: