Itt vagy: 

>>>>

Prof. Dr. István Czuriga

Prof. Dr. István CzurigaBelgyógyász, ... (Debrecen)

 


Leírás

Diplomáját 1975-ben, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte. Ezt követően a Tüdőgyógyászati Klinikán kezdte meg pályafutását. Később ennek jogutódjában a Kardiológiai Klinikán folytatta munkáját, ahol jelenleg is dolgozik.

A 80-as évek közepén Debrecenben létrehozták a Járóbeteg Kardiológiai Intézetet, melynek a kezdetektől fogva vezető főorvosa. Emellett a Debreceni Egyetem professzora, valamint néhány éve a Pécsi Orvostudományi Egyetem kardiovaszkuláris, prevenciós és rehabilitációs tanszékének megbízott vezetője.

Munkája során elsősorban a kardiológiai betegek hosszútávú követésével foglalkozik, különösképpen a prevencióval, a szívinfarktus utáni másodlagos megelőzéssel és a szívelégtelenségek kezelésével. A tudományos disszertációját is ebből a témából készítette. Időközben bekapcsolódott a Magyar Kardiológusok Társaságának munkájába. 15 éve az elnökség tagja, jelenleg a Társaság alelnöke. Tagja több hazai és külföldi szervezetnek is (MHT, KSZK, ESC, AHA).

Gyakran jelennek meg publikációi hazai és külföldi szaklapokban, illetve folyóiratokban. Szakmai kiadványok és könyvek szerzője és szerkesztője. Az elmúlt évek során számtalan Medicina Nívódíjban részesült.

Térkép:

Képek: