Dr. Mária GallaiPszichiáter, ... (Budapest, II. kerület)

 


Leírás

1982-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Gyermekorvosi tevékenységét a Pikler Intézetben kezdte, majd a Madarász utcai Gyermekkórházban dolgozott. 1991-ben szakvizsgázott gyermekgyógyászatból.
1987-től 3 évig családjával az USA-ban élt, és itt kezdett – kezdetben érintett szülőként, majd gyermekgyógyászként – foglalkozni a fejlődési problémák diagnosztizálásával és ellátásával. 1991-ben gyógypedagógus kollégákkal együtt alapítója volt a Budapesti Korai Fejlesztő Központnak, ahol 2007-ig dolgozott fejlődéspediáterként.
2000-től gyermekpszichiátriai szakterületre specializálódott, 2002-ben gyermek-és ifjúságpszichiátriából, majd 2006-ban pszichoterápiából szerzett szakvizsgát. A módszer specifikus pszichoterápiás képzéseket kognitív- és viselkedésterápiából, relaxációs és szimbólum terápiából, valamint családi videótréningből és játékterápiából szerezte.
2004 óta a SE. I. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Osztályán dolgozik klinikai főorvosként, ahol az osztályos kivizsgálásokat vezeti. Rendszeresen oktat egyetemi és postgraduális képzésekben, előadásokat, továbbképzéseket tart, publikál, valamint országos projektekben szakértőként vesz részt.
Főbb szakmai területei a fejlődési zavarok és az autizmus mellett a szorongásos kórképek, hangulatzavarok, magatartászavarok, pszichoszomatikus kórképek.
Férjével boldog házasságban él, 5 gyermeke és egy unokája van.

Térkép:

Képek: