Lintner FerencNőgyógyász, ... (Budapest, XII. kerület)

 


Leírás

Az általános és közipiskolákat a budapesti ELTE Apáczai Csere János gimnáziumban végezte.
Ezt követően a Semmelweis Orvostudomány egyetem általános orvostudományi karán általános orvosi diplomát, majd szülészet-nőgyógyászatból szakorvosi képesítést szerzett. 1975-1996 között a Semmelweis egyetem II.sz. Női Klinikán dolgozott,1991-től egyetemi docensként. 1996-tól jelenleg is a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai Szülészet-nőgyógyászati osztályának a vezetője.
Fő kutatási területe a korábbi években a koraszülés, méhizom kontraktilitás biokémiai és élettani szabályozása volt. 1980-81 között tanulmányút az Egyesült Államokban., 1988-ban kandidátusi cím megszerzése a Magyar Tudományos Akadémián. Jelenlegi kutatási és érdeklődési területe elsősorban az infertilitással kapcsolatos endoscopos műtéti tevékenység. Az infertilitással kapcsolatos hysteroscopia hazai úttörője.

A Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaságnak,a Magyar Nőgyógyászok Endoscopos Társaságának, a Magyar Nőgyógyászok Endokrinológiai Társaságnak, valamint a Magyar Perinatológiai Társaságnak vezetőségi tagja.Hazai és nemzetközi kongresszusok rendszeres előadója és vezetője, számos könyvrészlet és közel 100 tudományos közlemény szerzője.

Térkép:

Képek: