Fekete ZitaPszichológus, ... (Nyíregyháza)

 


Leírás

2006-ban végeztem a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán, mint okleveles pszichológus és pszichológia szakfordító (német nyelvű).
2010-ben szereztem meg klinikai szakpszichológusi képesítésemet felnőtt szakirányon.
2006 óta dolgozom a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Jósa András Oktatókórház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán illetve Pszichológiai Szakrendelésén, heti 40 órában.
Munkám során alkalmam nyílt valamennyi pszichiátriai kórkép megismerésére, a diagnosztikus fázisban való aktív részvételre illetve a személyre szabott terápiás terv elkészítésére, egyéni betegvezetésre, továbbá egyéni és csoportos pszichoterápiában való tapasztalatszerzésre.
A mindennapokban természetesen nem csupán pszichiátriai betegekkel találkozom, hiszen a krízishelyzetek, a gyász, életvezetési nehézségek vagy akár nagyobb élethelyzetbeli változások valamennyiünk életét megnehezíthetik. Nap, mint nap tapasztalom, hogy az ilyen szituációk mennyire próbára teszik alkalmazkodásunkat, mennyire igénybe veszik lelki tartalékainkat. Látom azt, ha az ember aktívan foglalkozik azzal, hogy nehézségeit leküzdje, megértse helyzetét, működésmódját, milyen kevés segítség elegendő ahhoz, hogy ne csak helyre álljon a megbillent egyensúly, hanem fejlődés, nagyobb önismeret, egészségesebb⁄egészlegesebb személyiség legyen a hozadéka. Én ezt a keveset próbálom adni.
Munkám során személyre szabottan alkalmazom az autogén tréning, imagináció, hipnoterápia elméletét és gyakorlatát.

Térkép:

Képek: