Te itt vagy: 

>>>>

Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete

Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete(Budapest, XI. kerület)

 


Specializációk

Szakterületek

Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

Egyesületünk 2015-ben sikeresen pályázott a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) pályázatára, mely során 250000 Ft visszanem térítendő támogatást nyert. Ennek segítségével sikerült egy kiadványt készítenünk sztómaviselő betegeink részére, melyben hasznos tanácsokat, tapasztalatokat és életviteli tanácsokat osztunk meg a sztómás élet elfogadását, rehabilitációjukat elősegítő szándékkal. A kiadványt a Vácon megrendezésre került V. Országos Sztómás Találkozón ingyenesen juttatuk el az érintettekhez- mely rendezvény sikeres előadói vagyunk évről-évre- valamint honlapunkon elektronikus formában is közzé tettük. A projekt során a hazánkban működő mintegy 38 ILCO Egyesület (sztomaviselőket tömörítő klubok) jutattuk el a kiadványunk, elektronikusan pedig hozzáférhető a hazánkban nyílvántartott kb. 15.000 sztómaviselő számára. Kiadványunk anyagát folyamatosan bővítjük, és a jelenleg megújulás alatt álló honlapunkon (http://www.sztomanoverek.com) elérhetővé tesszük. Mindemellett elhivatottan dolgozunk a szakma elismerésén

Tevékenység összefoglalása

A sztómaterápia a betegápolás részterülete, a sztómaviselők testi, lelki és társadalmi rehabilitációját segíti elő. A sztómanővér speciális tevékenysége és szakismerete alapján szorosan együttműködik az orvosokkal, nővérekkel. A szakdolgozó ellátási területe magában foglalja a mesterséges szájadékkal élők (colostoma-, ileostoma-, urostomaviselők, nyálfistula, egyéb sipolyok, tracheostoma), valamint a nehezen gyógyuló, váladékozó sebek kezelését. Feladatai közé tartozik a beteg és a hozzátartozó pszichés vezetése, a felvilágosítás, a sztóma gondozása és az ellátás eszközeinek teljes körű ismerete.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Minden olyan eszköz, tárgy adományozását fogadjuk szívesen, amelyekkel Erdőkürtöt tudjuk szebbé tenni, pl. kültéri bútorok, padok,játszótéri játékok, virág ládák, növények, festékek, valamint a meglévő gépparkunk ( fűkasza, fűnyíró), kézi szerszámok és a munkákhoz szükséges munkavédelmi eszközök is nagyon hasznos és fontos támogatások.

Szervezet neve: Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete
Adószám:18240641-1-13
Bankszámlaszám: 11711034-20856449-00000000
Számlavezető bank: OTP Nyrt.
Cím: 1115 Budapest, Bártfai u. 63. VIII/ 26
Weboldal: www.sztomanoverek.com

Térkép:

Képek: