Itt vagy: 

>>>>

Kultúrgorilla Design az élhető Városért Egyesület

Kultúrgorilla Design az élhető Városért EgyesületNonprofit hitelesítés alatt (Budapest, II. kerület)

 


Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

2016-ban az Iparművészeti Múzeumban volt lehetőségünk megtervezni és létrehozni a Bringológia című, városi kerékpáros közlekedéssel foglalkozó kiállítást. A tárlat több mint 12 ország 60 tárgyi és projektalapú munkáján keresztül népszerűsítette a kerékpározást. A rendhagyó megközelítésű kiállítás rengeteg felnőtt és gyerek számára hozta közelebb a bringás kultúra pozitív hatásait. Nagy öröm volt olvasni a vendégkönyv sorait, amiben a látogatók kifejtették, hogy mennyire inspirálta őket a tárlat és az addig nem bingásokat is arra motiválta, hogy nyeregbe pattanjanak és egy egészségesebb, fenntarthatóbb közlekedési formát válasszanak a hétköznapokban. Egy idei, kedvenc projektünkben az etikus divatot népszerűsítettük: magyar divattervezők kollekcióit mutattuk be, akik megváltozott munkaképességűekkel, autistákkal együtt dolgoznak vagy éppen újrahasznosítással igyekeznek egy szociálisan érzékeny, ökotudatos divatot teremteni. A ruhákat kortárs táncosok mutatták be, a kollekciók üzenetét erősítő koreográfiában.

Tevékenység összefoglalása

A Kultúrgorilla az első budapesti design menedzsment műhely, amely a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság jegyében működik. Projektjeinkkel olyan életstratégiákat népszerűsítünk, ami egy környezettudatos, társadalmilag érzékeny létre inspirál, emellett pedig élményt visz a hétköznapokba. Kiállításokkal, ismeretterjesztő workshopokkal, kreatív eseményekkel hozzuk közelebb a tudatos életformát az emberekhez, mindehhez a designt eszközként használva. Komplex, élményközpontú projektjeink gondolataidat, érzéseidet és testedet egyaránt felrázzák.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Szívesen fogadunk pénzbeni adományt a bankszámlaszámunkra, de örömmel vesszük, ha valaki kedvezményesen fel tud ajánlani nekünk egy budapesti, központi fekvésű helyszínt a következő projektünkhöz.

Szervezet neve: Kultúrgorilla Design az élhető Városért Egyesület
Adószám:18649710-1-41
Bankszámlaszám: 10918001-00000078-88400018
Számlavezető bank: Unicredit Bank
Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26.
Weboldal: www.facebook.com/kulturgorilla

Térkép:

Képek: