Itt vagy: 

>

MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület

MUS-E Magyarország Közhasznú EgyesületNonprofit hitelesítés alatt (Budapest, XIV. kerület)

 


Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

A 2016-os év számunkra igen fontos év volt, hiszen ekkor ünnepeltuk Yehudi Menuhin születési centenáriumát. Az év egyik legkiemelkedőbb programja az október 1-jén, a Zene Világnapján megrendezett A művészet mint motiváció, avagy a motiváció művészete c. művészeti nevelés konferenciánk volt, mely részét képezte egy 5 napos Arte para la motivación európai tréningprogramnak is. A rendezvényen több mint 250-en vettek részt: pedagógusok, művészetteraputák, művészek. igazán fontos pedagógiai, módszertani, pszichológiai és tudományos kérdésekre és problémákra kerestük a válaszokat, melyek aktualitását és hatását napi szinten érzékeljük a művészet-pedagógiai gyakorlatban. Neves előadók, érdekesebbnél érdekesebb workshopok, viták - párbeszédek és sok játékos tapasztalatszerzés fémjelezte az eseményt, s a visszajelzések által egyértelművé vált, hogy nagy szükség van az ilyen témájú rendezvényeknek. A résztvevők száma önmagában nem fejezi ki, hogy a program indirekt módon hány embert érint, hiszen azon szakemberek,

Tevékenység összefoglalása

A MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület a világhírű Yehudi Menuhin hegedűművész által megálmodott szociális és multikulturális művészeti nevelés programot valósítja meg. E program során hivatásos művészek, - zenész, színész, slam poetry költő, jelmeztervező, táncos..- tartanak heti egyszer művészeti órát, melynek célja, hogy a szociálisan (halmozottan) hátrányos helyzetű, akár tanulási problémákkal küzdő 6-10 éves gyermekek szociális és tanulási kompeteniái fejlődjenek, ezzel esélyt teremtve egy egyenlőbb társadalom kialakulásáért. Fókuszpontban áll az önkifejezés, a csoportmunka, érdekérvényesítés, konfliktusmegoldás, empátia. Egy osztály heti 2 művészeti órát kap, melyek beleilleszkednek a tanrendbe, s melyek módszertanát a művészek saját maguk alakítják ki, figyelembe véve a program alapelveit.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Elsősorban pénzbeni támogatásra lenne szükségünk, melyet fordíthatnánk: új művészek és új osztályok finanszírozására, szakamai tréningek megtartására, szeretnénk bővíteni a szervezetet is egy fundraiserrel és egy sajtóreferenssel. Ezenkívül persze az anyagköltségre jutott pénzmennyiséget is tudnánk növelni, mely nagyban meghatározza a művészek mozgásterét.

Szervezet neve: MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület
Adószám:18173280-1-41
Bankszámlaszám: 11991281-06214191-10000001
Számlavezető bank: Erste Bank
Cím: 1147 Budapest, Fűrész utca 55/a
Weboldal: www.mus-e.hu

Térkép:

Képek: