Dr. Herendi MónikaBelgyógyász, ... (Budapest, XXII. kerület)

 


Leírás

Dr.Herendi Mónika vagyok.1989-ben szereztem meg orvosi diplomámat a SOTE Általános Orvostudományi Karán.Végzésem után két évet töltöttem el a székesfehérvári Szt.György Kórház Kardiológiai Osztályán,ahol angiológiával kezdtem foglalkozni. 1991-től a budapesti Szt.Imre Kórház Radiológiai Osztályán folytattam orvosi tevékenységemet.Számomra igen hasznos információkhoz juthattam a képalkotó diagnosztikai osztályon eltöltött időszak alatt,jelenleg is hasznosítani tudom az ott tanultakat,hiszen pontosan tudom,hogy bizonyos tünetek,panaszok fennállása esetén milyen kiegészítő radiológiai vizsgálat elvégeztetésével jutok mihamarabb diagnózishoz.1993-ban mégis más irányban indultam el,mert hiányozni kezdett a \"gyógyítás\",a betegekkel való napi kapcsolat,sorsuk alakulásának végig követése.Ezért végeztem el a SOTE Családorvosi Tanszékén akkor újonnan indított háziorvosi rezidens képzést,majd 1996-ban Budafokon helyezkedtem el háziorvosként.2003-ban szakvizsgát tettem háziorvostanból.Jelenleg is ott dolgozom saját praxisomban.Úgy érzem,hogy rátaláltam a személyiségemhez leginkább illő szakterületre,hiszen az orvostudománynak ezen területe igen széles látókört,globális gondolkodást,sok-sok intuíciót,rugalmasságot,mozgékonyságot követel.Szeretem a munkámat, a hozzám tartozó pácienseimet.
Természetes gyógymódok iránti vonzalmam már 8-10 éve kezdett érlelődni bennem.Különösképpen hatott rám a tőlünk távol eső keleti országok (Kína,India) kultúrája,az ottani emberek mentalitása, egészséghez-betegséghez való, merőben a mienktől eltérő viszonyulása.Mindezek iránti vonzalmam erősítésében nagy szerepet játszott férjem is,aki több évet töltött el Távol-Keleti országban.Munkám során egyre gyakrabban szembesültem azzal a ténnyel,hogy betegeim egy része az allopátiás gyógyszereket mellőzve,természetes módszerek segítségével ,a gyógyszerek mellékhatásaitól mentesen szeretett volna gyógyulni.Örömmel töltött el az a tendencia,hogy az emberek egyre nagyobb százaléka már tudatosan,aktívan kíván szerepet vállalni egészsége megtartásában, illetve annak visszanyerésében.Mindezen igények kielégítése végett egyre elmélyültebben kezdtem foglalkozni a gyógynövények megismerésével,a különböző betegségekben hasznos diéták,a böjt, illetve a test méregtelenítési módszereinek alkalmazásával.
2005-ben Prof.Dr.Hegyi Gabriella, a Yamamoto-Intézet vezetője Hagyományos Kínai Gyógyászat elmélete és gyakorlata címmel -a Pécsi Orvostudományi Egyetem által akkreditált - egyetemi képzést indított,melyhez nagy örömmel kapcsolódtam.Neves oktatógárda sorakozott fel erre a nemes feladatra.2008-ban szereztem meg diplomámat Hagyományos Kínai Gyógyászatból,melyből jelesre vizsgáztam,külön dicsérettel.
Másik nagy \" szerelmem \" India. Mindig is \"hívott\",vonzott.2008 elején abban a nagy szerencsében lehetett részem,hogy megismerhettem ennek a csodálatosan színes,kontinensnyi országnak sok-sok szeletét.Szellemisége magával ragadott.Hazatérve elkezdtem foglalkozni az 5000 éve sikeresen alkalmazott indiai orvostudomány,az Áyurvéda megismerésével is,fantasztikus hatású gyógynövényeik megfelelő alkalmazásával,masszázskezeléseikkel.2008-ban elvégeztem a \" Keralai áyurvédikus masszázskezelések \" c. tanfolyamot. 2009. elején egy hónapos képzésen vettem részt egy keralai asthawaidya áyurvéda klinikán,ahol az indiai gyógynövénytannal és egyéb kezelési
módszerekkel ismerkedtem.Törekszem arra, hogy megszerzett ismereteimet napi szinten csiszolgassam.Rendszeresen részt veszek továbbképzéseken mind az alternatív,mind az akadémikus orvoslás területén, hogy a hozzám segítségért forduló embereknek tudásom legjavát tudjam nyújtani gyógyulásuk érdekében.

Térkép:

Megbízható vélemények

VIZSGÁLAT

9.5



Budapest - 2019.02.15.

Ez igy jo

Az időpontfoglalás egyszerű volt és pillanatok alatt kaptam időpontot, ezután a rendelőben kb. 10 percet kellett várni a soromra.

A felületes vizsgálatkb. 10 percig tartott, majd az orvos közérthetően és 100%-osan nyugalmat sugárzóan informált.

A vizsgálat egyáltalán nem járt fájdalommal. Az orvosról azt lehet mondani, hogy rendkívül rendes, lelkiismeretes és felkészült szakember.

Az ár-érték arány jó, de nem nagyszerű.

Kézséges: 10/10
Lelkiismeretes: 10/10
Ajánlanám: Igen!