Dr.Járdán Zita fogszakorvos(Budapest, VII. kerület)

 


Arany inlay

Ezek ugyan nem valódi tömések, mégis itt érdemes szót ejteni róluk. A kipreparált kavitásról készített lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek. Akkor alkalmazzuk őket, ha a fog restaurációja tömőanyaggal már nem lenne kivitelezhető, mivel a rágóerő következtében a tömés esetleg eltörne. Anyagukat tekintve lehetnek: arany, kerámia, fém-kerámia, arany-kerámia vagy kompozit. Manapság nagyrészt kerámia inlay-eket készítünk. Az üregbe ragasztással rögzítjük őket.

42000 HUF

Aranykerámia inlay

Ezek ugyan nem valódi tömések, mégis itt érdemes szót ejteni róluk. A kipreparált kavitásról készített lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek. Akkor alkalmazzuk őket, ha a fog restaurációja tömőanyaggal már nem lenne kivitelezhető, mivel a rágóerő következtében a tömés esetleg eltörne. Anyagukat tekintve lehetnek: arany, kerámia, fém-kerámia, arany-kerámia vagy kompozit. Manapság nagyrészt kerámia inlay-eket készítünk. Az üregbe ragasztással rögzítjük őket.

46000 HUF

Arcüreg zárása

Szájsebészet

22000 HUF

Barázdazárás

már csecsemőkorban a fogak kibújásakor meg kell kezdeni a fogak ápolását. - 95%-al lehetne csökkenteni a fogszuvasodás veszélyét a babáknál, ha sikerülne megakadályozni a gyermekek első hónapjaiban történő megfertőződést. Egy amerikai fogorvos azt bizonyította, hogy elsősorban az anyák fertőzik meg gyermekeiket a fogszuvasodást okozó baktériumokkal, ami már a legkisebb nyálcseppel (pl. tüsszentéssel) átjuthatnak a gyermekre. - a természet azért "találta ki" a tejfogat, mivel az állandó fogak nem férnek el egy gyerek szájában. Persze joggal mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kezdetben a kis fogak szépen növekednének, de hogy fogaink olyan roppant kemények, szilárdak legyenek, az úgy lehetséges, hogy erősen kötött, merev a fogak építőanyagának a szerkezete: ez pedig nem engedheti a növekedést.

5000 HUF

Barázdazárás

Fogápolás

8000 HUF

Cirkónium-kerámia korona vagy hídtag

a fogpótlás fémmentes, így esztétikai szempontból szükségszerűen kifogástalan, mert a cirkónium-váz színe is a fogszínhez alakítható - az előállításakor alkalmazott technológiának köszönhetően igen pontosan illeszkedik a fogra - fémmentességéből fakadóan nem válthat ki allergiás reakciót - igen kemény anyag (1200-1400 Vickers) - igen magas a hajlítással szembeni ellenállása (hajlítószilárdsága >1000 Mpa) - hosszabb foghiányok áthidalására alkalmas, mint a hagyományos fémkerámiai fogpótlás - a cirkónium-oxid biokompatibilis anyag, amit az is mutat, hogy implantátumok is készíthetőek belőle - használatával hosszú távon is megbízható, erős fogpótlások (hidak és koronák) készíthetőek

59000 HUF

Csonkfelépítés üvegszálas

Fogászati kezelés

16000 HUF

20000 HUF

Esztétikus fogszínu, fényrekötő tömés

Kompozit, kompomer vagy üvegionomer típusú anyagok. Rendelőnkben már csak ilyen töméseket készítünk. Az esztétikai igényeket tökéletesen kielégítik, tekintve, hogy a fog színével egyező anyagot tudunk használni. A megfelelő színt színkulcs segítségével választjuk ki. A töméskészítés jóval bonyolultabb, mint az amalgámtömések esetében, mert minden esetben több rétegű ún. alábélelést kell alkalmaznunk, annak érdekében, hogy a tömőanyag a pulpával ne érintkezhessen. Az anyag megkeményedését ultraibolya fénnyel érjük el (fotopolimerizációs anyagok). Ezeknél az anyagoknál megvalósítható az is, hogy szükség esetén egy tömésen belül több árnyalatot használjunk fel. Rendelőnkben a világ egyik vezető fogászati anyag gyártója, a 3M tömőanyagait alkalmazzuk. Ezek az anyagok teljesítik azokat a magas minőségi követelményeket, amellyekkel az általunk célul kitűzött szintű ellátás biztosítható. A tömés készítése az érzéstelenítőszer beadásával kezdődik. A nagyon vékony tűnek, és a kis mennyiségű, koncentrált érzéstelenítőszernek köszönhetően ez egy alig érezhető művelet. A fog szuvas részeinek eltávolítása után az úgynevezett alábélelés - üvegiononmer tömőanyag behelyezése - következik (bár ez nem minden esetben szükséges). A tömés beragasztásához használt anyag megvilágítása után a tömőanyagot rétegenként kell az üregbe helyezni. Mind a ragasztóanyag, mind a tömőanyag ultraibolya fényre köt meg. A tömőanyag megkeményedése után ki kell alakítani a fog természetessel megegyező felszínét (csücskök és barázdák).

10000 HUF

Fix fogszabályozó készülék aktiválása / hónap

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

5000 HUF

Fogászati implantáció / Allfit CH

A hiányzó fogak beültetéssel történő pótlásának szándéka egyidős a fogorvoslás történetével. Ma már adottak azok az anyagok, műtéti technikák és szakmai tapasztalatok, amelyek az implantációs fogpótlásokat a mindennapi gyakorlat részévé teszik. A fogászati implantátumok beültetésével szájsebész kollégáim foglalkoznak. Az implantátumos fogpótlások készítése igazi teammunka. Az implantátumos fogpótlások azonban csak készítésük egyes munkafázisaiban térnek el a fogakra készülő fogpótlásoktól. A fogászati implantátum bioanyagból (általában titánból) készített műgyökér, amelyet az elveszett fogak helyére ültethetünk be fogpótlás viselése céljából. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mint ha a fogpótlás természetes fogra készülne. A műtét előtt mindenképpen bizonyos vizsgálatokra van szükség. A fogorvosi vizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni. Ezt követően el kell bírálni, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e egyáltalán implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e az implantációt. Ha eddig sikeresen eljutottunk, és a műtét kivitelezhetőnek látszik, akkor meg kell terveznünk az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, mikor végezhető el a műtét; tisztázhatók a költségek és az időpontok egyeztetése is megtörténhet. A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon történik. A műtét után egy héttel a varratok eltávolíthatóak. Az implantátumok ilyenkor a csontban, a nyálkahártya védelmében gyógyulnak tovább. A gyógyulás általában három hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt jön létre az osszeointegráció, vagyis az implantátum mikropórusai kitöltődnek az oda benövő csonttal. Ez a kapcsolat biztosítja az implantátum stabil rögzülését. Ha a gyógyulási idő letelt, az implantátumokat felszabadítjuk. Ez már nem jelent műtétet, csupán az implantátumba csavart ún. gyógyulási csavart kell kiszabadítanunk egy kis nyálkahártyametszés segítségével. Szólnunk kell még azokról az esetekről is, amikor a vizsgálatot követően kiderül, hogy nincs elég csont az implantátumok számára. Nos, ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis rendelkezésünkre állnak bizonyos módszerek, amelyekkel ezen a helyzeten javítani tudunk. Ilyen körülmények legtöbbször a felső állcsont területén vannak. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg "alá". Ilyenkor az ún. sinus-lifting alkalmazható, vagyis az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. A csontpótlás céljára saját csontot, vagy csontpótlót alkalmazunk. Az ilyen műtét után a gyógyulási idő tovább tart.

128000 HUF

Fogászati implantáció / DenTi H

A hiányzó fogak beültetéssel történő pótlásának szándéka egyidős a fogorvoslás történetével. Ma már adottak azok az anyagok, műtéti technikák és szakmai tapasztalatok, amelyek az implantációs fogpótlásokat a mindennapi gyakorlat részévé teszik. A fogászati implantátumok beültetésével szájsebész kollégáim foglalkoznak. Az implantátumos fogpótlások készítése igazi teammunka. Az implantátumos fogpótlások azonban csak készítésük egyes munkafázisaiban térnek el a fogakra készülő fogpótlásoktól. A fogászati implantátum bioanyagból (általában titánból) készített műgyökér, amelyet az elveszett fogak helyére ültethetünk be fogpótlás viselése céljából. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mint ha a fogpótlás természetes fogra készülne. A műtét előtt mindenképpen bizonyos vizsgálatokra van szükség. A fogorvosi vizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni. Ezt követően el kell bírálni, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e egyáltalán implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e az implantációt. Ha eddig sikeresen eljutottunk, és a műtét kivitelezhetőnek látszik, akkor meg kell terveznünk az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, mikor végezhető el a műtét; tisztázhatók a költségek és az időpontok egyeztetése is megtörténhet. A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon történik. A műtét után egy héttel a varratok eltávolíthatóak. Az implantátumok ilyenkor a csontban, a nyálkahártya védelmében gyógyulnak tovább. A gyógyulás általában három hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt jön létre az osszeointegráció, vagyis az implantátum mikropórusai kitöltődnek az oda benövő csonttal. Ez a kapcsolat biztosítja az implantátum stabil rögzülését. Ha a gyógyulási idő letelt, az implantátumokat felszabadítjuk. Ez már nem jelent műtétet, csupán az implantátumba csavart ún. gyógyulási csavart kell kiszabadítanunk egy kis nyálkahártyametszés segítségével. Szólnunk kell még azokról az esetekről is, amikor a vizsgálatot követően kiderül, hogy nincs elég csont az implantátumok számára. Nos, ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis rendelkezésünkre állnak bizonyos módszerek, amelyekkel ezen a helyzeten javítani tudunk. Ilyen körülmények legtöbbször a felső állcsont területén vannak. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg "alá". Ilyenkor az ún. sinus-lifting alkalmazható, vagyis az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. A csontpótlás céljára saját csontot, vagy csontpótlót alkalmazunk. Az ilyen műtét után a gyógyulási idő tovább tart.

118000 HUF

Fogászati implantáció / Replace Swe

A hiányzó fogak beültetéssel történő pótlásának szándéka egyidős a fogorvoslás történetével. Ma már adottak azok az anyagok, műtéti technikák és szakmai tapasztalatok, amelyek az implantációs fogpótlásokat a mindennapi gyakorlat részévé teszik. A fogászati implantátumok beültetésével szájsebész kollégáim foglalkoznak. Az implantátumos fogpótlások készítése igazi teammunka. Az implantátumos fogpótlások azonban csak készítésük egyes munkafázisaiban térnek el a fogakra készülő fogpótlásoktól. A fogászati implantátum bioanyagból (általában titánból) készített műgyökér, amelyet az elveszett fogak helyére ültethetünk be fogpótlás viselése céljából. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mint ha a fogpótlás természetes fogra készülne. A műtét előtt mindenképpen bizonyos vizsgálatokra van szükség. A fogorvosi vizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni. Ezt követően el kell bírálni, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e egyáltalán implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e az implantációt. Ha eddig sikeresen eljutottunk, és a műtét kivitelezhetőnek látszik, akkor meg kell terveznünk az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, mikor végezhető el a műtét; tisztázhatók a költségek és az időpontok egyeztetése is megtörténhet. A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon történik. A műtét után egy héttel a varratok eltávolíthatóak. Az implantátumok ilyenkor a csontban, a nyálkahártya védelmében gyógyulnak tovább. A gyógyulás általában három hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt jön létre az osszeointegráció, vagyis az implantátum mikropórusai kitöltődnek az oda benövő csonttal. Ez a kapcsolat biztosítja az implantátum stabil rögzülését. Ha a gyógyulási idő letelt, az implantátumokat felszabadítjuk. Ez már nem jelent műtétet, csupán az implantátumba csavart ún. gyógyulási csavart kell kiszabadítanunk egy kis nyálkahártyametszés segítségével. Szólnunk kell még azokról az esetekről is, amikor a vizsgálatot követően kiderül, hogy nincs elég csont az implantátumok számára. Nos, ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis rendelkezésünkre állnak bizonyos módszerek, amelyekkel ezen a helyzeten javítani tudunk. Ilyen körülmények legtöbbször a felső állcsont területén vannak. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg "alá". Ilyenkor az ún. sinus-lifting alkalmazható, vagyis az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. A csontpótlás céljára saját csontot, vagy csontpótlót alkalmazunk. Az ilyen műtét után a gyógyulási idő tovább tart.

160000 HUF

Fogászati implantáció / Semados D

A hiányzó fogak beültetéssel történő pótlásának szándéka egyidős a fogorvoslás történetével. Ma már adottak azok az anyagok, műtéti technikák és szakmai tapasztalatok, amelyek az implantációs fogpótlásokat a mindennapi gyakorlat részévé teszik. A fogászati implantátumok beültetésével szájsebész kollégáim foglalkoznak. Az implantátumos fogpótlások készítése igazi teammunka. Az implantátumos fogpótlások azonban csak készítésük egyes munkafázisaiban térnek el a fogakra készülő fogpótlásoktól. A fogászati implantátum bioanyagból (általában titánból) készített műgyökér, amelyet az elveszett fogak helyére ültethetünk be fogpótlás viselése céljából. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mint ha a fogpótlás természetes fogra készülne. A műtét előtt mindenképpen bizonyos vizsgálatokra van szükség. A fogorvosi vizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni. Ezt követően el kell bírálni, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e egyáltalán implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e az implantációt. Ha eddig sikeresen eljutottunk, és a műtét kivitelezhetőnek látszik, akkor meg kell terveznünk az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, mikor végezhető el a műtét; tisztázhatók a költségek és az időpontok egyeztetése is megtörténhet. A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon történik. A műtét után egy héttel a varratok eltávolíthatóak. Az implantátumok ilyenkor a csontban, a nyálkahártya védelmében gyógyulnak tovább. A gyógyulás általában három hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt jön létre az osszeointegráció, vagyis az implantátum mikropórusai kitöltődnek az oda benövő csonttal. Ez a kapcsolat biztosítja az implantátum stabil rögzülését. Ha a gyógyulási idő letelt, az implantátumokat felszabadítjuk. Ez már nem jelent műtétet, csupán az implantátumba csavart ún. gyógyulási csavart kell kiszabadítanunk egy kis nyálkahártyametszés segítségével. Szólnunk kell még azokról az esetekről is, amikor a vizsgálatot követően kiderül, hogy nincs elég csont az implantátumok számára. Nos, ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis rendelkezésünkre állnak bizonyos módszerek, amelyekkel ezen a helyzeten javítani tudunk. Ilyen körülmények legtöbbször a felső állcsont területén vannak. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg "alá". Ilyenkor az ún. sinus-lifting alkalmazható, vagyis az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. A csontpótlás céljára saját csontot, vagy csontpótlót alkalmazunk. Az ilyen műtét után a gyógyulási idő tovább tart.

138000 HUF

Fogászati implantáció / Wital D

A hiányzó fogak beültetéssel történő pótlásának szándéka egyidős a fogorvoslás történetével. Ma már adottak azok az anyagok, műtéti technikák és szakmai tapasztalatok, amelyek az implantációs fogpótlásokat a mindennapi gyakorlat részévé teszik. A fogászati implantátumok beültetésével szájsebész kollégáim foglalkoznak. Az implantátumos fogpótlások készítése igazi teammunka. Az implantátumos fogpótlások azonban csak készítésük egyes munkafázisaiban térnek el a fogakra készülő fogpótlásoktól. A fogászati implantátum bioanyagból (általában titánból) készített műgyökér, amelyet az elveszett fogak helyére ültethetünk be fogpótlás viselése céljából. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mint ha a fogpótlás természetes fogra készülne. A műtét előtt mindenképpen bizonyos vizsgálatokra van szükség. A fogorvosi vizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni. Ezt követően el kell bírálni, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e egyáltalán implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e az implantációt. Ha eddig sikeresen eljutottunk, és a műtét kivitelezhetőnek látszik, akkor meg kell terveznünk az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, mikor végezhető el a műtét; tisztázhatók a költségek és az időpontok egyeztetése is megtörténhet. A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon történik. A műtét után egy héttel a varratok eltávolíthatóak. Az implantátumok ilyenkor a csontban, a nyálkahártya védelmében gyógyulnak tovább. A gyógyulás általában három hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt jön létre az osszeointegráció, vagyis az implantátum mikropórusai kitöltődnek az oda benövő csonttal. Ez a kapcsolat biztosítja az implantátum stabil rögzülését. Ha a gyógyulási idő letelt, az implantátumokat felszabadítjuk. Ez már nem jelent műtétet, csupán az implantátumba csavart ún. gyógyulási csavart kell kiszabadítanunk egy kis nyálkahártyametszés segítségével. Szólnunk kell még azokról az esetekről is, amikor a vizsgálatot követően kiderül, hogy nincs elég csont az implantátumok számára. Nos, ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis rendelkezésünkre állnak bizonyos módszerek, amelyekkel ezen a helyzeten javítani tudunk. Ilyen körülmények legtöbbször a felső állcsont területén vannak. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg "alá". Ilyenkor az ún. sinus-lifting alkalmazható, vagyis az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. A csontpótlás céljára saját csontot, vagy csontpótlót alkalmazunk. Az ilyen műtét után a gyógyulási idő tovább tart.

128000 HUF

Fogékszer Skyce

A fogékszer egy kis csiszolt üveg, drágakő vagy arany ékszer, amelyet a fog felszínére lehet ragasztani egy speciális eljárással. A felrakás során olyan technológiát alkalmazunk, hogy a fogzománc ne sérüljön. A fogzománcot megfúrni természetesen nem kell.Így a fogékszer nem károsítja a fogakat, és bármikor eltávolítható. Az, hogy a fogékszer meddig marad a helyén, a páciens étkezési szokásaitól, és a fogékszer elhelyezkedésétől is függ. A fogékszer tehát egy divatos, játékos dolog, a fogban károsodást nem okoz és bármikor könnyen eltávolítható vagy kicserélhető.

10000 HUF

Fogeltávolítás

Szájsebészet

9000 HUF

Fogfehérítés otthoni, éjszakai állcsontonkéntt

A fogfehérítés a fogászat kozmetikai irányultságú szolgáltatása. Ha önnek egyfajta félelme van az egyébként szükséges, és manapság szinte teljes egészében fájdalommentes fogászati kezelésektől, a fogfehérítéstől akkor sem kell tartania, mert semmiféle kellemetlenséggel, injekcióval vagy fájdalommal nem jár. A dohányzás, a kávé, a tea, és a mai élelmiszerekben nagy mennyiségben előforduló mesterséges színezőanyagok illetve bizonyos gyógyszerek a fogak elszíneződését okozzák. Az általunk alkalmazott fogfehérítési technika háromszor nyolc perces kezelési ciklus alatt érzékenységmentesen, vagy a kezelést követő egy-két napra korlátozódó átmeneti érzékenység mellett ragyogóvá és fényessé varázsolja mosolyát. Ezt az eredményt úgy érjük el, hogy egy speciális érzékenységcsökkentő adalékot tartalmazó fogfehérítő-gélt alkalmazunk. Az anyagot - annak aktivációjához szükséges - 450-520 nanométer hullámhosszúságú fényt kibocsátó speciális fogfehérítő-lámpával világítjuk meg. A fogfehérítés eredményeként a fogazat átlagosan nyolc árnyalattal lesz világosabb. Az árnyalatot ebben az esetben egy, a fogorvosok által a fogpótlások színének megállapításához használatos VITAR fogszínkulcs skáláján kell érteni. A fogfehérítési eljárás során nem az a cél, hogy minden páciensnek vakítóan fehér fogazata legyen. Tudomásul kell venni, hogy egyéni eltérések vannak az egyének fogszínei között. Semmiben, így fogszínünkben sem vagyunk egyformák. Az viszont garantálható, hogy átlagosan nyolc árnyalatnyi fogfehéredést el tudunk érni. A fogazat minden esetben érzékelhetően fehérebb lesz, mint az eljárás alkalmazása előtt. Érdemes tisztázni azt, hogy nem a csempe fehérségű fogszín elérése a cél. Ezzel szemben a lehető legvilágosabb, legszebb mosolyt biztosító, az arccal harmonizáló fogszín a kívánatos. A professzionális fogfehérítés hatékonyságára és eredményére garancia az orvosi felügyelet mellett történő kezelés és az amerikai BeyondR Technology Corporation termékei.

25000 HUF

Fogfehérítés rendelői

A fogfehérítés a fogászat kozmetikai irányultságú szolgáltatása. Ha önnek egyfajta félelme van az egyébként szükséges, és manapság szinte teljes egészében fájdalommentes fogászati kezelésektől, a fogfehérítéstől akkor sem kell tartania, mert semmiféle kellemetlenséggel, injekcióval vagy fájdalommal nem jár. A dohányzás, a kávé, a tea, és a mai élelmiszerekben nagy mennyiségben előforduló mesterséges színezőanyagok illetve bizonyos gyógyszerek a fogak elszíneződését okozzák. Az általunk alkalmazott fogfehérítési technika háromszor nyolc perces kezelési ciklus alatt érzékenységmentesen, vagy a kezelést követő egy-két napra korlátozódó átmeneti érzékenység mellett ragyogóvá és fényessé varázsolja mosolyát. Ezt az eredményt úgy érjük el, hogy egy speciális érzékenységcsökkentő adalékot tartalmazó fogfehérítő-gélt alkalmazunk. Az anyagot - annak aktivációjához szükséges - 450-520 nanométer hullámhosszúságú fényt kibocsátó speciális fogfehérítő-lámpával világítjuk meg. A fogfehérítés eredményeként a fogazat átlagosan nyolc árnyalattal lesz világosabb. Az árnyalatot ebben az esetben egy, a fogorvosok által a fogpótlások színének megállapításához használatos VITAR fogszínkulcs skáláján kell érteni. A fogfehérítési eljárás során nem az a cél, hogy minden páciensnek vakítóan fehér fogazata legyen. Tudomásul kell venni, hogy egyéni eltérések vannak az egyének fogszínei között. Semmiben, így fogszínünkben sem vagyunk egyformák. Az viszont garantálható, hogy átlagosan nyolc árnyalatnyi fogfehéredést el tudunk érni. A fogazat minden esetben érzékelhetően fehérebb lesz, mint az eljárás alkalmazása előtt. Érdemes tisztázni azt, hogy nem a csempe fehérségű fogszín elérése a cél. Ezzel szemben a lehető legvilágosabb, legszebb mosolyt biztosító, az arccal harmonizáló fogszín a kívánatos. A professzionális fogfehérítés hatékonyságára és eredményére garancia az orvosi felügyelet mellett történő kezelés és az amerikai BeyondR Technology Corporation termékei.

79000 HUF

8000 HUF

19000 HUF

Gyökérkezelés, gyökértömés

A gyökérkezelés szükségességére utaló jelek között a heves fájdalmat kell megemlíteni, ami enyhébb esetekben hideg folyadék vagy édesség fogyasztásakor léphet fel, de ha az inger megszűnik, el is múlik. Más esetekben a nappalt egy tompa fájdalom kíséri, ami azonban éjszaka, vízszintes testhelyzetben szinte elviselhetetlen fájdalommá fokozódik. Előfordulhat a fog környékén erős, lüktető fájdalom, illetve feszítő érzés, ráharapási érzékenység, súlyosabb esetben pedig az arc is megdagadhat.

13000 HUF

Harapásemelő sín

Fogpótlások

14000 HUF

Héjkerámia Veneer

Fogpótlások

35000 HUF

20000 HUF

Kivehető készülék aktiválása / hónap

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

5000 HUF

Kompozit inlay

Ezek ugyan nem valódi tömések, mégis itt érdemes szót ejteni róluk. A kipreparált kavitásról készített lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek. Akkor alkalmazzuk őket, ha a fog restaurációja tömőanyaggal már nem lenne kivitelezhető, mivel a rágóerő következtében a tömés esetleg eltörne. Anyagukat tekintve lehetnek: arany, kerámia, fém-kerámia, arany-kerámia vagy kompozit. Manapság nagyrészt kerámia inlay-eket készítünk. Az üregbe ragasztással rögzítjük őket.

25000 HUF

Lágyrész műtétek

Szájsebészet

5000 HUF

4500 HUF

Porcelán (kerámia) inlay

Ezek ugyan nem valódi tömések, mégis itt érdemes szót ejteni róluk. A kipreparált kavitásról készített lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek. Akkor alkalmazzuk őket, ha a fog restaurációja tömőanyaggal már nem lenne kivitelezhető, mivel a rágóerő következtében a tömés esetleg eltörne. Anyagukat tekintve lehetnek: arany, kerámia, fém-kerámia, arany-kerámia vagy kompozit. Manapság nagyrészt kerámia inlay-eket készítünk. Az üregbe ragasztással rögzítjük őket.

32000 HUF

46000 HUF

80000 HUF

Szövettani vizsgálat

Diagnosztika

4000 HUF

Tejfog gyökértömése

már csecsemőkorban a fogak kibújásakor meg kell kezdeni a fogak ápolását. - 95%-al lehetne csökkenteni a fogszuvasodás veszélyét a babáknál, ha sikerülne megakadályozni a gyermekek első hónapjaiban történő megfertőződést. Egy amerikai fogorvos azt bizonyította, hogy elsősorban az anyák fertőzik meg gyermekeiket a fogszuvasodást okozó baktériumokkal, ami már a legkisebb nyálcseppel (pl. tüsszentéssel) átjuthatnak a gyermekre. - a természet azért "találta ki" a tejfogat, mivel az állandó fogak nem férnek el egy gyerek szájában. Persze joggal mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kezdetben a kis fogak szépen növekednének, de hogy fogaink olyan roppant kemények, szilárdak legyenek, az úgy lehetséges, hogy erősen kötött, merev a fogak építőanyagának a szerkezete: ez pedig nem engedheti a növekedést.

4000 HUF

Tejfog tömése fotopolimerizációs anyaggal

már csecsemőkorban a fogak kibújásakor meg kell kezdeni a fogak ápolását. - 95%-al lehetne csökkenteni a fogszuvasodás veszélyét a babáknál, ha sikerülne megakadályozni a gyermekek első hónapjaiban történő megfertőződést. Egy amerikai fogorvos azt bizonyította, hogy elsősorban az anyák fertőzik meg gyermekeiket a fogszuvasodást okozó baktériumokkal, ami már a legkisebb nyálcseppel (pl. tüsszentéssel) átjuthatnak a gyermekre. - a természet azért "találta ki" a tejfogat, mivel az állandó fogak nem férnek el egy gyerek szájában. Persze joggal mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kezdetben a kis fogak szépen növekednének, de hogy fogaink olyan roppant kemények, szilárdak legyenek, az úgy lehetséges, hogy erősen kötött, merev a fogak építőanyagának a szerkezete: ez pedig nem engedheti a növekedést.

6000 HUF

Tejfog tömése kemopolimerizációs anyaggal

már csecsemőkorban a fogak kibújásakor meg kell kezdeni a fogak ápolását. - 95%-al lehetne csökkenteni a fogszuvasodás veszélyét a babáknál, ha sikerülne megakadályozni a gyermekek első hónapjaiban történő megfertőződést. Egy amerikai fogorvos azt bizonyította, hogy elsősorban az anyák fertőzik meg gyermekeiket a fogszuvasodást okozó baktériumokkal, ami már a legkisebb nyálcseppel (pl. tüsszentéssel) átjuthatnak a gyermekre. - a természet azért "találta ki" a tejfogat, mivel az állandó fogak nem férnek el egy gyerek szájában. Persze joggal mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kezdetben a kis fogak szépen növekednének, de hogy fogaink olyan roppant kemények, szilárdak legyenek, az úgy lehetséges, hogy erősen kötött, merev a fogak építőanyagának a szerkezete: ez pedig nem engedheti a növekedést.

5000 HUF

Teleröntgen

Diagnosztika

4500 HUF

1000 HUF

CT vizsgálat

Diagnosztika

10000 HUF

Fix készülék állcsontonként (fém)

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

160000 HUF

Fix készülék állcsontonként esztétikus

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

210000 HUF

Funkciós készülék

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

50000 HUF

Kivehető készülék egy állcsontra

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

50000 HUF

Kivehető készülék két állcsontra

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

90000 HUF

Orthodonciai diagnózis

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

15000 HUF

Professzionális szájhigiénés kezelés

Szájhigiénés kezelések, fogfehérítés

12000 HUF

Retenciós lemez állcsontonként

már csecsemőkorban a fogak kibújásakor meg kell kezdeni a fogak ápolását. - 95%-al lehetne csökkenteni a fogszuvasodás veszélyét a babáknál, ha sikerülne megakadályozni a gyermekek első hónapjaiban történő megfertőződést. Egy amerikai fogorvos azt bizonyította, hogy elsősorban az anyák fertőzik meg gyermekeiket a fogszuvasodást okozó baktériumokkal, ami már a legkisebb nyálcseppel (pl. tüsszentéssel) átjuthatnak a gyermekre. - a természet azért "találta ki" a tejfogat, mivel az állandó fogak nem férnek el egy gyerek szájában. Persze joggal mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kezdetben a kis fogak szépen növekednének, de hogy fogaink olyan roppant kemények, szilárdak legyenek, az úgy lehetséges, hogy erősen kötött, merev a fogak építőanyagának a szerkezete: ez pedig nem engedheti a növekedést.

15000 HUF

Tanulmányi lenyomat állcsontonként

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők elhárítása révén, és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességek esetében annak helyreállítása. Ezt a célt a fogszabályozás különböző kezelési módszerek révén igyekszik megvalósítani: 1. fogszabályozó készülékek alkalmazásával 2. sebészeti beavatkozás és fogszabályozó készülék együttes alkalmazásával 3. izomgyakorlatok révén (myotherapia) 4. a rendellenességek kialakulását megelőző vagy csökkentő módszerek alkalmazásával (megelőző fogszabályozás). A fogszabályozás jelentőségét elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, és a legszebb arcot is elcsúfítja. Az igény tehát a páciensek többségénél főként esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsorokat szeretnének. Az orvosnak azonban a megfelelő funkció létrehozását is szem előtt kell tartania.

1000 HUF

Leírás

Rendelőnket 1999-ben alapítottuk azzal az elhatározással, hogy pácienseink számára a fogászat és szájsebészet területén teljes körű ellátást nyújtsunk. Kollégáink kiválasztásánál a magas szakmai képzettség alapvető szempontként érvényesült. Rendelőnkben nyugodt légkörben, a szakmai szempontokat messzemenően figyelembe véve igyekszünk pácienseink igényeit szolgálni.

Térkép: