Labodent Bt.(Debrecen)

zárva

 


Elérhetőségek:

Rendelési idő

Hétfő 08:00 - 13:00
Kedd 14:00 - 19:00
Szerda 08:00 - 13:00
Csütörtök 14:00 - 19:00
Péntek 08:00 - 13:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Amalgám tömés

Amalgámnak nevezzük egy vagy több fém reszelékének higannyal alkotott ötvözetét. Ez az anyag viszonylag régóta viták kereszttüzében áll, hogy rendelkezik-e egészség károsító hatással vagy nem. Jelen állás szerint az EU kitilthatja az amalgámtömést a tagországokból, hogy a higany mérgező hatásától megvédje az embereket. Kétségtelen, hogy a higany méreg, ám az amalgámtömésben lévő higany, olyan szinten össze van keverve a fémekkel, hogy ilyen formában már csak egészen csekély kipárolgása lehet. Ez a páciensre nem veszélyes, inkább a vele dolgozó személyzetre. Az amalgám tömés legfőbb erénye, hogy olcsó, elkészítése egyszerűbb, gyorsabb, mint a fehértöméseké, az élettartama hosszú. Hátránya, hogy nem esztétikus, jól vezeti a hőt és az elektromosságot, valamint egyes nézetek szerint (lásd: fentebb) mérgező. Nem szabad elfelejtenünk, hogy mint fémötvözet, a nyállal érintkezve elektropotenciál különbséget hoz létre, és ez megzavarhatja az arra érzékeny emberek bioenergetikai egyensúlyát. Az igazság mint minden esetben, valahol középúton van, azaz előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezik, így a megfelelő tájékoztatás után a páciens eldöntheti, hogy a fogába milyen anyagból készült restaurációt szeretne.v

5000 HUF

Amalgám tömés cseréje esztétikus tömésre

Amalgámnak nevezzük egy vagy több fém reszelékének higannyal alkotott ötvözetét. Ez az anyag viszonylag régóta viták kereszttüzében áll, hogy rendelkezik-e egészség károsító hatással vagy nem. Jelen állás szerint az EU kitilthatja az amalgámtömést a tagországokból, hogy a higany mérgező hatásától megvédje az embereket. Kétségtelen, hogy a higany méreg, ám az amalgámtömésben lévő higany, olyan szinten össze van keverve a fémekkel, hogy ilyen formában már csak egészen csekély kipárolgása lehet. Ez a páciensre nem veszélyes, inkább a vele dolgozó személyzetre. Az amalgám tömés legfőbb erénye, hogy olcsó, elkészítése egyszerűbb, gyorsabb, mint a fehértöméseké, az élettartama hosszú. Hátránya, hogy nem esztétikus, jól vezeti a hőt és az elektromosságot, valamint egyes nézetek szerint (lásd: fentebb) mérgező. Nem szabad elfelejtenünk, hogy mint fémötvözet, a nyállal érintkezve elektropotenciál különbséget hoz létre, és ez megzavarhatja az arra érzékeny emberek bioenergetikai egyensúlyát. Az igazság mint minden esetben, valahol középúton van, azaz előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezik, így a megfelelő tájékoztatás után a páciens eldöntheti, hogy a fogába milyen anyagból készült restaurációt szeretne.

9000 HUF

Barázda zárás foganként

A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnõttkori fogazat alapját képezik. Éppen ezért ezeket a fogakat megjelenésüktõl kezdve tisztítani kell. Amikor kibújnak az õrlõk, elkezdõdhet a fogmosás, napjában legalább egyszer, szülõi segítséggel, fogkefével tisztítsuk meg a fogakat. A gyermeket egy éves kora elõtt célszerû elõször fogorvoshoz vinni, majd 3 éves korától 5 éves korig félévente egy-egy konzultáció ajánlott. Innentõl kezdve az évenkénti kontroll elégséges. Fontos, hogy az elsõ találkozás félelem nélküli legyen. Tehát ne akkor hozzák a gyermeket a fogászatra ha már baj van! A táplálkozás is igen fontos kérdés. A rágás folyamatosan alakítja az állkapcsot, tisztítja a fogakat. Fontos, hogy sokat rágjon a kicsi. Tilos a rágcsálás, nasizás, a cukrozott italok, fõleg a colák, mert ezek nem engedik a normális kémhatás kialakulását az étkezések között. A lefekvés elõtti cumizást, fõleg cukros italok fogyasztását célszerû mihamarabb elhagyni. Az édes táplálék lehetõleg minél rövidebb ideig tartózkodjon a szájban!

2000 HUF

BelleGlass inlay

Az inlay, más szóval betét egy fajta "tömés", amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. A betét két ülésben készül, első alkalommal az előkészítés és lenyomatvétel történik, ami a fogtechnikushoz kerül ezután. Többnyire néhány nap alatt elkészül. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült inlayeket az orvos speciális ragasztóval az üregbe ragasztja. Igen tartós és esztétikus tömésfajta. Akkor célszerű készíteni, mikor a fogszuvasodás, a fogfelszín két vagy több részére kiterjedt, illetve az eltávolításra kerülő tömés melletti szuvasodás érinti a fog egy vagy két, a szomszédos foggal érintkező felszínét. Abszolút indikált a régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, vagy a csücskök pótlására, illetve fedésre gyökérkezelt fogaknál. Nagy előnyének tekinthető, hogy alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható. Betétet készíthetünk még esztétikai indokkal (a rágófog elszíneződött, a fog struktúrája veleszületetten hibás), ha a fog alakilag nem megfelelő, ill. rágófunkciója nem kielégítő. Anyaga lehet arany, kompozit (műanyag), és porcelán.

20000 HUF

Csapos műcsonk fémből

Fogászati kezelés

10000 HUF

Denti implantátum behelyezése/db

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyek teljesen szövetbarátok. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőnek, azaz megvalósul a csontintegráció. A fogbeültetés, helyesebben a műgyökér beültetés a legmodernebb, 21. századi technológiát felhasználó fogászati ágazat.

90000 HUF

Egy fog fehérítése

A leghatékonyabb módszer. Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott plazmalámpás készülék négyszer tíz percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el. A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás. Félelemre tehát már csak ezért sincs semmi ok. A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő olyan gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként leválasztjuk az esetleges fogkövet, ultrahangos készülékkel, majd a maradék elszíneződött lerakódásokat, egy polírozó paszta segítségével távolítjuk el. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul. A fehér fogsor iránti növekvő igény érthető, azonban ismernünk kell a helyes mértéket. Míg bizonyos kultúrákban, pl. az USA-ban elfogadottak a csempéhez hasonló fehérségű fogak, addig az európai ember a természetes, vagy annak látszó fogakat könnyebben elfogadja. Általában az életkor, nem, haj és bőrszín, valamint egyéb körülmények pl. dohányzás- figyelembevételével a lehető legvilágosabb színt ajánljuk, így gyakran lebeszéljük vendégeinket a természetellenesen fehér fogakról. Néhány orvos azt mondja, hogy ők olcsóbban ki tudják fehéríteni a fogakat. Igaz ez? Igaz, lehet más módszerrel is fogat fehéríteni, ezek azonban nemcsak több időt vesznek igénybe ( 1 óra helyett két hetet), de a pácienseknek is sokkal több kényelmetlenséget okoz és kevésbé hatékony a fehérítés. A plazmalámpás technika azonban gyors és tartós megoldást biztosít, és teljes körű elégedettséget vált ki.

5000 HUF

Esztétikus tömés frontfogba fényrekötõ anyaggal

Ide tartoznak azok a tömőanyagok, melyeket kompozíciós tömőanyagoknak, vagy kompozitoknak nevezünk. Ezen anyagok frontfogakba és rágófogakba egyaránt használhatók, a fogak eredeti alakja és színe egyaránt reprodukálható. Kötési mechanizmus szerint kétféle kompozit létezik, az egyik kémiai úton köt meg valamilyen katalizátor hatására, a másik, már elterjedtebb a fotopolimerizációs effektus. Ebben az esetben a tömőanyagot egy speciális kék fénnyel világítjuk meg, az anyag szilárdulása ennek hatására történik meg. Ezen tömőanyagok kedvező mechanikai tulajdonságai és sajátos kémiai szerkezete egy új tömési technikát tett lehetővé. Az üregalakítás során az eddigiekkel ellentétben minimális ép fogszövetet kell eltávolítani annak érdekében, hogy a tömésnek megfelelő tartása legyen. Mindezt azért, mert a töméskészítés során ragasztóanyagokat is alkalmazunk, amely kémiai kötődést is eredményez.

7000 HUF

Esztétikus tömés hátsó fogba

Ide tartoznak azok a tömőanyagok, melyeket kompozíciós tömőanyagoknak, vagy kompozitoknak nevezünk. Ezen anyagok frontfogakba és rágófogakba egyaránt használhatók, a fogak eredeti alakja és színe egyaránt reprodukálható. Kötési mechanizmus szerint kétféle kompozit létezik, az egyik kémiai úton köt meg valamilyen katalizátor hatására, a másik, már elterjedtebb a fotopolimerizációs effektus. Ebben az esetben a tömőanyagot egy speciális kék fénnyel világítjuk meg, az anyag szilárdulása ennek hatására történik meg. Ezen tömőanyagok kedvező mechanikai tulajdonságai és sajátos kémiai szerkezete egy új tömési technikát tett lehetővé. Az üregalakítás során az eddigiekkel ellentétben minimális ép fogszövetet kell eltávolítani annak érdekében, hogy a tömésnek megfelelő tartása legyen. Mindezt azért, mert a töméskészítés során ragasztóanyagokat is alkalmazunk, amely kémiai kötődést is eredményez.

8000 HUF

Esztétikus tömés üvegszálas csappal megerősítve

Ide tartoznak azok a tömőanyagok, melyeket kompozíciós tömőanyagoknak, vagy kompozitoknak nevezünk. Ezen anyagok frontfogakba és rágófogakba egyaránt használhatók, a fogak eredeti alakja és színe egyaránt reprodukálható. Kötési mechanizmus szerint kétféle kompozit létezik, az egyik kémiai úton köt meg valamilyen katalizátor hatására, a másik, már elterjedtebb a fotopolimerizációs effektus. Ebben az esetben a tömőanyagot egy speciális kék fénnyel világítjuk meg, az anyag szilárdulása ennek hatására történik meg. Ezen tömőanyagok kedvező mechanikai tulajdonságai és sajátos kémiai szerkezete egy új tömési technikát tett lehetővé. Az üregalakítás során az eddigiekkel ellentétben minimális ép fogszövetet kell eltávolítani annak érdekében, hogy a tömésnek megfelelő tartása legyen. Mindezt azért, mert a töméskészítés során ragasztóanyagokat is alkalmazunk, amely kémiai kötődést is eredményez.

15000 HUF

Fémmentes porcelán korona

Fogászati kezelés

30000 HUF

Fogékszer

A fogékszer a fogon speciális ragasztóval rögzül. Fúrást nem igényel, ebből következik, hogy a fogékszer felhelyezése teljesen fájdalommentes, gyors és a fogékszer maradéktalanul el is távolítható. Általában a felső kismetszőre felragasztott apró, különféle színű kő, vagy arany, ezüst illetve fehérarany, vagy nemesfém és kő kombinációjú, bármilyen figura lehet. Amennyiben valaki megunja a fogékszer viselését, akkor könnyedén el lehet távolítani, és nyoma sem marad az ottlétének. Az evésben és ivásban nem akadályoz, szinte észre sem lehet venni, hogy ott van.

13000 HUF

Fogfehérítés állcsontonként /plazma lámpával

A leghatékonyabb módszer. Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott plazmalámpás készülék négyszer tíz percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el. A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás. Félelemre tehát már csak ezért sincs semmi ok. A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő olyan gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként leválasztjuk az esetleges fogkövet, ultrahangos készülékkel, majd a maradék elszíneződött lerakódásokat, egy polírozó paszta segítségével távolítjuk el. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul. A fehér fogsor iránti növekvő igény érthető, azonban ismernünk kell a helyes mértéket. Míg bizonyos kultúrákban, pl. az USA-ban elfogadottak a csempéhez hasonló fehérségű fogak, addig az európai ember a természetes, vagy annak látszó fogakat könnyebben elfogadja. Általában az életkor, nem, haj és bőrszín, valamint egyéb körülmények pl. dohányzás- figyelembevételével a lehető legvilágosabb színt ajánljuk, így gyakran lebeszéljük vendégeinket a természetellenesen fehér fogakról. Néhány orvos azt mondja, hogy ők olcsóbban ki tudják fehéríteni a fogakat. Igaz ez? Igaz, lehet más módszerrel is fogat fehéríteni, ezek azonban nemcsak több időt vesznek igénybe ( 1 óra helyett két hetet), de a pácienseknek is sokkal több kényelmetlenséget okoz és kevésbé hatékony a fehérítés. A plazmalámpás technika azonban gyors és tartós megoldást biztosít, és teljes körű elégedettséget vált ki.

25000 HUF

Foghúzás egyszerû

Fogászati kezelés

7000 HUF

Foghúzás feltárásból

Fogászati kezelés

10000 HUF

Gyökérkezelés megkezdése

Bizonyára mindannyiunknak vannak különböző élményeink a gyökérkezeléssel kapcsolatban, vagy személyes tapasztalatok, vagy ismerősök elbeszélései alapján. Minden híreszteléssel ellentétben tudnunk kell, hogy a gyökérkezelés más néven endodontiai beavatkozás fájdalmatlanul elvégezhető, és ami a legfontosabb: a fogmegtartást szolgálja. Ha arra gondolunk, hogy a fog eltávolítása majd pótlása helyett ezzel a beavatkozással saját fogunkat tarthatjuk meg, mindenképpen a gyökérkezelés mellett kell döntenünk. A fogbélgyulladás orvosi nevén pulpitisz fő oka a bakteriális fertőzés. Több módon juthatnak el baktériumok a pulpáig, hogy ott jellegzetes tünetekkel fertőzést okozzanak. A leggyakoribb a keményszövetpusztulás, amelyet a még mindig népbetegségként jelentkező fogszuvasodás okoz. A baktériumtömeg a szuvas üregből (ha nem látják el időben, pl. tömés révén) bejut a fogbélbe. Egy ideig a folyamat még visszafordítható, de ha az ellátás ekkor is elmarad, krónikus gyulladás alakul ki, a fogbél elhal, ilyenkor gyökérkezelés a megoldás. Másik lehetősége a pulpa fertőződésének az úgynevezett parodontális út. Ebben az esetben a fogágyon keresztül, hosszú ideig fennálló ínygyulladást követően, illetve rendellenes helyzetű, tisztíthatatlan felszínű fogak (főleg bölcsességfogak) mellett válik szabaddá az út a baktériumok számára, és a fogmeder felől fertőzik a pulpát. A fogak sérülése, megütése, elesés, baleset steril gyulladást okozhat, ami szintén pulpitiszt, majd fogbélelhalást eredményez. A megoldás gyökérkezelés és gyökértömés.

2000 HUF

Gyökértömés csatornánként

Bizonyára mindannyiunknak vannak különböző élményeink a gyökérkezeléssel kapcsolatban, vagy személyes tapasztalatok, vagy ismerősök elbeszélései alapján. Minden híreszteléssel ellentétben tudnunk kell, hogy a gyökérkezelés más néven endodontiai beavatkozás fájdalmatlanul elvégezhető, és ami a legfontosabb: a fogmegtartást szolgálja. Ha arra gondolunk, hogy a fog eltávolítása majd pótlása helyett ezzel a beavatkozással saját fogunkat tarthatjuk meg, mindenképpen a gyökérkezelés mellett kell döntenünk. A fogbélgyulladás orvosi nevén pulpitisz fő oka a bakteriális fertőzés. Több módon juthatnak el baktériumok a pulpáig, hogy ott jellegzetes tünetekkel fertőzést okozzanak. A leggyakoribb a keményszövetpusztulás, amelyet a még mindig népbetegségként jelentkező fogszuvasodás okoz. A baktériumtömeg a szuvas üregből (ha nem látják el időben, pl. tömés révén) bejut a fogbélbe. Egy ideig a folyamat még visszafordítható, de ha az ellátás ekkor is elmarad, krónikus gyulladás alakul ki, a fogbél elhal, ilyenkor gyökérkezelés a megoldás. Másik lehetősége a pulpa fertőződésének az úgynevezett parodontális út. Ebben az esetben a fogágyon keresztül, hosszú ideig fennálló ínygyulladást követően, illetve rendellenes helyzetű, tisztíthatatlan felszínű fogak (főleg bölcsességfogak) mellett válik szabaddá az út a baktériumok számára, és a fogmeder felől fertőzik a pulpát. A fogak sérülése, megütése, elesés, baleset steril gyulladást okozhat, ami szintén pulpitiszt, majd fogbélelhalást eredményez. A megoldás gyökérkezelés és gyökértömés.

3000 HUF

Héjkerámia

A kerámiahéjak a kíméletes és kis mennyiségű fogállomány-eltávolítás előnyeit egyesíti a restauráció esztétikai harmóniájával. Egyszerűen arról van szó, hogy a fog (legtöbbször elülső, felső fogak) ajak felőli felszínére egy laboratóriumban egyedileg, lenyomat alapján készülő igen vékony, 0.5 - 1 - 1.5 mm-es héjszerű kerámiaréteget ragasztunk rá, miáltal a fog jóval esztétikusabbá, gyakorlatilag a kívánt árnyalatúvá tehető úgy, hogy nem kellett rá koronát készítenünk. Természetesen ezt megelőzően a fog adott felszínéből ugyanennyit el is kell távolítanunk. Ezzel a módszerrel tökéletes szín és alakkorrekciót tudunk elérni. Olcsóbb megoldás, mikor a rendelőben közvetlenül az előkészített fogra rétegzünk fel tömőanyagot. Ez a technika szintén jó eredményt hoz. A héjkerámia elsősorban a frontfogak területén, a fogak helyzeti anomáliái, fejlődési rendellenességből fakadó problémák, elszíneződések, abráziók vagy frontfogtraumák esetén ajánlott.

30000 HUF

Héjkerámia IPS e.max Press üvegkerámiából

A kerámiahéjak a kíméletes és kis mennyiségű fogállomány-eltávolítás előnyeit egyesíti a restauráció esztétikai harmóniájával. Egyszerűen arról van szó, hogy a fog (legtöbbször elülső, felső fogak) ajak felőli felszínére egy laboratóriumban egyedileg, lenyomat alapján készülő igen vékony, 0.5 - 1 - 1.5 mm-es héjszerű kerámiaréteget ragasztunk rá, miáltal a fog jóval esztétikusabbá, gyakorlatilag a kívánt árnyalatúvá tehető úgy, hogy nem kellett rá koronát készítenünk. Természetesen ezt megelőzően a fog adott felszínéből ugyanennyit el is kell távolítanunk. Ezzel a módszerrel tökéletes szín és alakkorrekciót tudunk elérni. Olcsóbb megoldás, mikor a rendelőben közvetlenül az előkészített fogra rétegzünk fel tömőanyagot. Ez a technika szintén jó eredményt hoz. A héjkerámia elsősorban a frontfogak területén, a fogak helyzeti anomáliái, fejlődési rendellenességből fakadó problémák, elszíneződések, abráziók vagy frontfogtraumák esetén ajánlott.

45000 HUF

Ideiglenes korona vagy híd készítése fogtechnikussal

Abban az esetben, ha a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy konzerváló fogászati módszerekkel nem tudjuk helyreállítani, koronát készítünk. Ehhez kúpszerûen elõkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, mely alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a koronát. Az elkészült fogmû sapkaszerûen beborítja a fog szájüregben található részét. Anyagát, technológiáját és funkcióját tekintve is többfajta korona létezik, ma a fémkerámia korona a legtökéletesebb megoldás. Ez a korona rendelkezik egy fém vázzal, ami a stabilitást biztosítja, és erre kerül rá a porcelán leplezõ réteg, mely igen esztétikus hatást biztosít. A korona megvédi a fogat a töréstõl, színét megõrzi és tartós.

10000 HUF

Ideiglenes korona vagy híd készítése tagonként

Abban az esetben, ha a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy konzerváló fogászati módszerekkel nem tudjuk helyreállítani, koronát készítünk. Ehhez kúpszerûen elõkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, mely alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a koronát. Az elkészült fogmû sapkaszerûen beborítja a fog szájüregben található részét. Anyagát, technológiáját és funkcióját tekintve is többfajta korona létezik, ma a fémkerámia korona a legtökéletesebb megoldás. Ez a korona rendelkezik egy fém vázzal, ami a stabilitást biztosítja, és erre kerül rá a porcelán leplezõ réteg, mely igen esztétikus hatást biztosít. A korona megvédi a fogat a töréstõl, színét megõrzi és tartós.

5000 HUF

Kerámia inlay

Az inlay, más szóval betét egy fajta "tömés", amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. A betét két ülésben készül, első alkalommal az előkészítés és lenyomatvétel történik, ami a fogtechnikushoz kerül ezután. Többnyire néhány nap alatt elkészül. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült inlayeket az orvos speciális ragasztóval az üregbe ragasztja. Igen tartós és esztétikus tömésfajta. Akkor célszerű készíteni, mikor a fogszuvasodás, a fogfelszín két vagy több részére kiterjedt, illetve az eltávolításra kerülő tömés melletti szuvasodás érinti a fog egy vagy két, a szomszédos foggal érintkező felszínét. Abszolút indikált a régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, vagy a csücskök pótlására, illetve fedésre gyökérkezelt fogaknál. Nagy előnyének tekinthető, hogy alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható. Betétet készíthetünk még esztétikai indokkal (a rágófog elszíneződött, a fog struktúrája veleszületetten hibás), ha a fog alakilag nem megfelelő, ill. rágófunkciója nem kielégítő. Anyaga lehet arany, kompozit (műanyag), és porcelán.

40000 HUF

Kivehetõ fogsor állcsontonként

Fogászati kezelés

45000 HUF

60000 HUF

70000 HUF

Kompozit inlay

Az inlay, más szóval betét egy fajta "tömés", amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. A betét két ülésben készül, első alkalommal az előkészítés és lenyomatvétel történik, ami a fogtechnikushoz kerül ezután. Többnyire néhány nap alatt elkészül. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült inlayeket az orvos speciális ragasztóval az üregbe ragasztja. Igen tartós és esztétikus tömésfajta. Akkor célszerű készíteni, mikor a fogszuvasodás, a fogfelszín két vagy több részére kiterjedt, illetve az eltávolításra kerülő tömés melletti szuvasodás érinti a fog egy vagy két, a szomszédos foggal érintkező felszínét. Abszolút indikált a régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, vagy a csücskök pótlására, illetve fedésre gyökérkezelt fogaknál. Nagy előnyének tekinthető, hogy alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható. Betétet készíthetünk még esztétikai indokkal (a rágófog elszíneződött, a fog struktúrája veleszületetten hibás), ha a fog alakilag nem megfelelő, ill. rágófunkciója nem kielégítő. Anyaga lehet arany, kompozit (műanyag), és porcelán.

18000 HUF

2000 HUF

Leplezés javítás

Fogászati kezelés

8000 HUF

Otthoni fogfehérítõ készlet

A leghatékonyabb módszer. Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott plazmalámpás készülék négyszer tíz percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el. A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás. Félelemre tehát már csak ezért sincs semmi ok. A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő olyan gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként leválasztjuk az esetleges fogkövet, ultrahangos készülékkel, majd a maradék elszíneződött lerakódásokat, egy polírozó paszta segítségével távolítjuk el. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul. A fehér fogsor iránti növekvő igény érthető, azonban ismernünk kell a helyes mértéket. Míg bizonyos kultúrákban, pl. az USA-ban elfogadottak a csempéhez hasonló fehérségű fogak, addig az európai ember a természetes, vagy annak látszó fogakat könnyebben elfogadja. Általában az életkor, nem, haj és bőrszín, valamint egyéb körülmények pl. dohányzás- figyelembevételével a lehető legvilágosabb színt ajánljuk, így gyakran lebeszéljük vendégeinket a természetellenesen fehér fogakról. Néhány orvos azt mondja, hogy ők olcsóbban ki tudják fehéríteni a fogakat. Igaz ez? Igaz, lehet más módszerrel is fogat fehéríteni, ezek azonban nemcsak több időt vesznek igénybe ( 1 óra helyett két hetet), de a pácienseknek is sokkal több kényelmetlenséget okoz és kevésbé hatékony a fehérítés. A plazmalámpás technika azonban gyors és tartós megoldást biztosít, és teljes körű elégedettséget vált ki.

20000 HUF

Ózon kezelés

Fogászati kezelés

2000 HUF

Porcelánpótlás / db

Fogászati kezelés

20000 HUF

Röntgen

Abban az esetben, ha a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy konzerváló fogászati módszerekkel nem tudjuk helyreállítani, koronát készítünk. Ehhez kúpszerûen elõkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, mely alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a koronát. Az elkészült fogmû sapkaszerûen beborítja a fog szájüregben található részét. Anyagát, technológiáját és funkcióját tekintve is többfajta korona létezik, ma a fémkerámia korona a legtökéletesebb megoldás. Ez a korona rendelkezik egy fém vázzal, ami a stabilitást biztosítja, és erre kerül rá a porcelán leplezõ réteg, mely igen esztétikus hatást biztosít. A korona megvédi a fogat a töréstõl, színét megõrzi és tartós.

2000 HUF

SGS/AB implantátum behelyezése/db

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyek teljesen szövetbarátok. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőnek, azaz megvalósul a csontintegráció. A fogbeültetés, helyesebben a műgyökér beültetés a legmodernebb, 21. századi technológiát felhasználó fogászati ágazat.

90000 HUF

Tejfog amalgám tömés

A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnõttkori fogazat alapját képezik. Éppen ezért ezeket a fogakat megjelenésüktõl kezdve tisztítani kell. Amikor kibújnak az õrlõk, elkezdõdhet a fogmosás, napjában legalább egyszer, szülõi segítséggel, fogkefével tisztítsuk meg a fogakat. A gyermeket egy éves kora elõtt célszerû elõször fogorvoshoz vinni, majd 3 éves korától 5 éves korig félévente egy-egy konzultáció ajánlott. Innentõl kezdve az évenkénti kontroll elégséges. Fontos, hogy az elsõ találkozás félelem nélküli legyen. Tehát ne akkor hozzák a gyermeket a fogászatra ha már baj van! A táplálkozás is igen fontos kérdés. A rágás folyamatosan alakítja az állkapcsot, tisztítja a fogakat. Fontos, hogy sokat rágjon a kicsi. Tilos a rágcsálás, nasizás, a cukrozott italok, fõleg a colák, mert ezek nem engedik a normális kémhatás kialakulását az étkezések között. A lefekvés elõtti cumizást, fõleg cukros italok fogyasztását célszerû mihamarabb elhagyni. Az édes táplálék lehetõleg minél rövidebb ideig tartózkodjon a szájban!

4000 HUF

Tejfog eltávolítása

A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnõttkori fogazat alapját képezik. Éppen ezért ezeket a fogakat megjelenésüktõl kezdve tisztítani kell. Amikor kibújnak az õrlõk, elkezdõdhet a fogmosás, napjában legalább egyszer, szülõi segítséggel, fogkefével tisztítsuk meg a fogakat. A gyermeket egy éves kora elõtt célszerû elõször fogorvoshoz vinni, majd 3 éves korától 5 éves korig félévente egy-egy konzultáció ajánlott. Innentõl kezdve az évenkénti kontroll elégséges. Fontos, hogy az elsõ találkozás félelem nélküli legyen. Tehát ne akkor hozzák a gyermeket a fogászatra ha már baj van! A táplálkozás is igen fontos kérdés. A rágás folyamatosan alakítja az állkapcsot, tisztítja a fogakat. Fontos, hogy sokat rágjon a kicsi. Tilos a rágcsálás, nasizás, a cukrozott italok, fõleg a colák, mert ezek nem engedik a normális kémhatás kialakulását az étkezések között. A lefekvés elõtti cumizást, fõleg cukros italok fogyasztását célszerû mihamarabb elhagyni. Az édes táplálék lehetõleg minél rövidebb ideig tartózkodjon a szájban!

2000 HUF

Tejfog esztétikus tömés

A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnõttkori fogazat alapját képezik. Éppen ezért ezeket a fogakat megjelenésüktõl kezdve tisztítani kell. Amikor kibújnak az õrlõk, elkezdõdhet a fogmosás, napjában legalább egyszer, szülõi segítséggel, fogkefével tisztítsuk meg a fogakat. A gyermeket egy éves kora elõtt célszerû elõször fogorvoshoz vinni, majd 3 éves korától 5 éves korig félévente egy-egy konzultáció ajánlott. Innentõl kezdve az évenkénti kontroll elégséges. Fontos, hogy az elsõ találkozás félelem nélküli legyen. Tehát ne akkor hozzák a gyermeket a fogászatra ha már baj van! A táplálkozás is igen fontos kérdés. A rágás folyamatosan alakítja az állkapcsot, tisztítja a fogakat. Fontos, hogy sokat rágjon a kicsi. Tilos a rágcsálás, nasizás, a cukrozott italok, fõleg a colák, mert ezek nem engedik a normális kémhatás kialakulását az étkezések között. A lefekvés elõtti cumizást, fõleg cukros italok fogyasztását célszerû mihamarabb elhagyni. Az édes táplálék lehetõleg minél rövidebb ideig tartózkodjon a szájban!

5000 HUF

Tejfog gyökérkezelés

A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnõttkori fogazat alapját képezik. Éppen ezért ezeket a fogakat megjelenésüktõl kezdve tisztítani kell. Amikor kibújnak az õrlõk, elkezdõdhet a fogmosás, napjában legalább egyszer, szülõi segítséggel, fogkefével tisztítsuk meg a fogakat. A gyermeket egy éves kora elõtt célszerû elõször fogorvoshoz vinni, majd 3 éves korától 5 éves korig félévente egy-egy konzultáció ajánlott. Innentõl kezdve az évenkénti kontroll elégséges. Fontos, hogy az elsõ találkozás félelem nélküli legyen. Tehát ne akkor hozzák a gyermeket a fogászatra ha már baj van! A táplálkozás is igen fontos kérdés. A rágás folyamatosan alakítja az állkapcsot, tisztítja a fogakat. Fontos, hogy sokat rágjon a kicsi. Tilos a rágcsálás, nasizás, a cukrozott italok, fõleg a colák, mert ezek nem engedik a normális kémhatás kialakulását az étkezések között. A lefekvés elõtti cumizást, fõleg cukros italok fogyasztását célszerû mihamarabb elhagyni. Az édes táplálék lehetõleg minél rövidebb ideig tartózkodjon a szájban!

4000 HUF

Tű implantátum alsó fogsor rögzítésére/db

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyek teljesen szövetbarátok. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőnek, azaz megvalósul a csontintegráció. A fogbeültetés, helyesebben a műgyökér beültetés a legmodernebb, 21. századi technológiát felhasználó fogászati ágazat.

45000 HUF

Univerzális műcsonk implantátumra becsiszolva

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyek teljesen szövetbarátok. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőnek, azaz megvalósul a csontintegráció. A fogbeültetés, helyesebben a műgyökér beültetés a legmodernebb, 21. századi technológiát felhasználó fogászati ágazat.

30000 HUF

Zirkonium pótlás tagonként

Fogászati kezelés

60000 HUF

Leírás

Jól felszerelt rendelőnkben, a legkorszerübb gépek és eszközök segítségével biztosítjuk, hogy a beavatkozások pontosan, gyorsan és fájdalommentesen történjenek.

Térkép: