Specializációk

Szakterületek

Mozgásszervi rehabilitáció

Gyógytorna

A gyógytorna, mint a különböző elektro-, hidro-, magnetoterápiák, szintén a fizioterápia része. A gyógytorna alapja az orvosi diagnózis, illetve a gyógytornász által elvégzett állapotfelmérés. Ezek ismeretében állítjuk fel a kezelési tervet, határozzuk meg az alkalmazott technikákat - minden esetben egyénre szabottan! Gyógytornával kezeljük a különböző mozgásszervi megbetegedéseket. Jó eredménnyel használható a különböző reumatológiai, ortopédiai, traumatológiai, neurológiai, illetve belgyógyászati kórképek kezelésében. Jelentős szerepet játszik az egészség, a jó fizikális állapot megőrzésében, a betegségek megelőzésében.

3500 HUF

manuálterápia

A modern manuális medicína alapját a csontkovács mesterség alkotja, de ez nem "csontrakás és reccsentés". A manuálterapeuták a támasztó- és mozgatórendszer reverzibilis (visszafordítható) működészavarainak élettanával, kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglakoznak.A manuálterápia alkalmazásának feltétele egy speciális képzés orvosok és gyógytornászok részére, majd az azt követő vizsga sikeres teljesítése. A manuálterápiás szakembernél az első alkalommal a vizsgálat és kezelés több, mint egy órát is eltarthat. A terapeuta a gerincet csigolyáról csigolyára vizsgálja át. A talált elváltozások alapján megtörténik a kezelési terv felállítása. A talált elváltozások, diszfunkciók "helyre rakása" után a beteg speciális tornagyakorlatokat kap, melyeket otthon is kell végeznie, hogy a helyreállított állapotot stabilizáljuk.

3500 HUF

Leírás

A gyógytornáról az emberek többségének a műtétek utáni rehabilitáció jut eszébe. Pedig a gyógytorna emellett nagyon jelentős szerepet játszik a betegségek megelőzésében, az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában is. A mai rohanó világban az emberek keveset foglalkoznak az egészségükkel, csak akkor fordulnak szakemberhez, amikor már baj van. Az élet túl rövid ahhoz, hogy betegen, fájdalmakkal éljük le! Egészségtudatos életmóddal, a megelőzésre, az egészség megőrzésére fektetve a hangsúlyt egy szebb és boldogabb életet élhetünk! Célom, hogy szaktudásommal segítsek Önnek egészsége megőrzésében, vagy a már kialakult betegsége mielőbbi gyógyításában.