Te itt vagy: 

>>>

Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért(Kistarcsa)

 


Specializációk

Szakterületek

Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

A diabéteszes gyerekek közösségi integrációját segítő pedagógusoktatásunk, a diabTanoda segítségével 350 fő pedagógust készítettünk fel saját kis óvodásuk, diákjuk betegségének megismerésére és arra, hogy félelem nélkül fogadják be őket intézményükbe. Orvostanhallgatók által vezetett érzékenyítő gyermek-foglalkozásunk, a Szurikáta Foglalkozás segítségével 12 óvodában, 13 általános iskolában 1270 fő gyermekkel ismertettük meg társa betegségét és segítettük az érintett gyermeket diabétesze diagnosztizálását követően visszailleszkedni régi vagy beilleszkedni új közösségébe.

Tevékenység összefoglalása

Szervezetünk az 1-es típusú vagyis a diagnózist követően azonnali és élethosszig tartó inzulinkezelést igénylő diabéteszes gyermekek és fiatalok alapítványa. Célunk a gyermekkori diabétesz korai felismerésének támogatása A GYEREKEK IS LEHETNEK CUKORBETEGEK! és a TE IS LEHETSZ CUKORBETEG! plakátjaink orvosi rendelőkbe és intézményekbe történő eljuttatásával. Pedagógusoktatásunkkal, a diabTanodával, az oktatási intézményekben tartott előadásokkal és érzékenyítő gyermekfoglalkozásunkkal azt szeretnénk elérni, hogy a diabéteszes gyerekek felvegyék az óvodába és ugyanúgy járhassanak iskolába mint nem diabéteszes társaik. Lelki segítséget nyújtunk a frissen diagnosztizált gyerekek családjának és jogi segítséget nyújtunk azoknak a családoknak, akiknek gyermekét diszkrimináció érte oktatási intézményében. Megbízható, releváns és rendszeres információkat nyújtunk honlapunk és közösségi oldalunk segítségével, rendezvényeken jelenünk meg és mi magunk is szervezünk rendezvényeket a gyermekdiabétesz témában.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Magánszemélyek rendszeres támogatást (havi 2000 Ft, 3000 Ft vagy 5000 Ft), egyszeri adományt. Cégek rendszeres vagy egyszeri anyagi támogatása. Pro bono szakmai segítséget (kommunikáció, marketing, reklám, szervezetfejlesztés, fotózás, stb. ) területeken.

Szervezet neve: Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért
Adószám:18524710-1-13
Bankszámlaszám: 11710088-20002963-00000000
Számlavezető bank: OTP Bank
Cím: 2143 Kistarcsa, Kápolna utca 43.
Weboldal: www.szurikataalapitvany.hu

Térkép:

Képek: