Te itt vagy: 

>>>

"ÚJ VILÁG" Alapítvány

"ÚJ VILÁG" Alapítvány(Makó)

 


Specializációk

Szakterületek

Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

Kéz a Kézben Toleranciatábor: 30 ép (segítő) és 30 fogyatékkal élő (halmozottan sérült) gyermek együtt táborozik a toleranciát, az érzékenyítést megtapasztalva. Tapasztalataink birtokában hangsúlyozom azt, hogy nagyon előnyös az a környezet a gyermekek részére, amely nem a megszokott számukra, hiszen nagyban hozzájárul a társadalomba történő beintegrálódásukhoz, alkalmazkodóképességük erősödéséhez, a szokásrendszerük, rugalmasságuk mélyítéséhez, a váratlan helyzetekhez történő viszonyuláshoz. A társadalom így még könnyebben válik nyitottá, befogadóvá, elfogadóvá fogyatékossággal élő társaik irányában. A táborozó társaik a mindennapok történésein, természetes helyzetekben lesznek képesek találkozni azokkal a jellemzőkkel, melyekkel élik mindennapjaikat. Ilyen helyzetekben a fogyatékossággal élő tanulóink még inkább alkalmazkodóbbá válnak, nyitottak lesznek környezetükre, humorérzékük erősödik, fejlődik. Társaik megismerik reakcióikat, megtanulnak reagálni egymás közléseire, jelzéseire.

Tevékenység összefoglalása

Halmozottan sérült és ép yermekek kutyás terápiás fejlesztését végezzük. Országosan egyedülálló Kéz a Kézben Toleranciatábort rendeztünk immár 2. éve. Integráló játszótereket, illetve a játszótér egyes elemeit szeretnénk elkészíteni gyűjtések útján. Adományozásokat folytatunk rászoruló családok részére (meleg ételosztások, tárgyi adományozások, egyéb élelmiszer adományok).diamond_logos.jpg

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Adó 1% pénzügyi támogatást, a működéshez szükséges számlák fedezésére, de fogadunk tárgyi támogatásokat (legyen egy játszótéri kellék vagy reklámozás stb.)

Szervezet neve: ÚJ VILÁG Alapítvány
Adószám:18215807-1-06
Bankszámlaszám: 11735067-20058373
Számlavezető bank: OTP Bank
Cím: 6900 Makó, Szerecsen u. 15./a
Weboldal: http://ujvilagalapitvany.hu/

Térkép:

Képek: