Te itt vagy: 

>>>

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány(Debrecen)

 


Specializációk

Szakterületek

Leírás

Projekt, amire büszkék vagyunk:

segítjük az ország gyermek-hematológiai osztályait műszerek, orvosi eszközök, bútorok beszerzésében, valamint támogatjuk a szakmai konferenciákra, továbbképzésekre való eljutásukat.2016-ban gyűjtést indítottunk vénaszkenner készülékek beszerzéséhez, tekintettel arra, hogy a hosszú, sokszor évekig tartó kemoterápiás kezelés kapcsán a leukémiás-daganatos betegségben szenvedő gyermekek vénabiztosítása sokszor nagy nehézségekbe ütközik. Ezen készülékek jelentős segítséget jelent mind az egészségügyi dolgozók, mind a gyermekek részére, figyelembe véve, hogy a sokszor naponta többszöri vérvételhez, gyógyszerek beadásához szükséges vénák biztosítása miatt akár 10-nél több „szúrás-kísérlet”-től menthető meg a gyermek. Az összefogás eredményekként 2016.-ban 6 db vénaszkennert adtunk át az ország gyermekhematológiai osztályaira. Országos szinten támogatjuk a leukémiás és daganatos gyermekeket nevelő családokat szociális és temetési segéllyel, valamint élelmiszer és sterilcsomaggal. Évente több száz családot támogatunk

Tevékenység összefoglalása

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 1999-ben jött létre, személyes érintettség révén. Az alapítvány célja, hogy támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermeket és családjukat, illetve hogy felhívja a társadalom figyelmét a leukémiás és daganatos beteg gyermekekre és kérje a fontos hiányosságok pótlására az összefogást, támogatást. Az alapítvány ország minden területéről fogadja a segély kérelmeket, az ország összes gyermek-hematológiai centrumával szoros kapcsolatot ápol és támogatja az ott gyógyuló gyermekeket, illetve támogatja az orvosok, kórházpedagógusok, a daganatos gyermekeket gyógyító szakemberek munkáját.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Az alapítvány fő bevétele a felajánlott adó 1%. Így az adóbevallások elkészítésének idején nagy hangsúlyt fektetettünk a tájékoztatásra, az adó 1%-ról való rendelkezés fontosságáról. Honlapunkon lehetőség van célzott támogatással segíteni egy-egy gyermeket, elolvasni történetüket, támogatni őt a gyógyulásban. Szívesen fogadunk természetbeni adományokat akár cégektől, akár magénszemélyektől, amelyet a családok számára továbbítunk.

Szervezet neve: Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
Adószám:18557071-1-09
Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
Számlavezető bank: Erste Bank Hungary Zrt.
Cím: 4032 Debrecen, Cívis utca 5. 3/28.
Weboldal: www.remenyalapitvany.hu

Térkép:

Képek: