Você está aqui: 

>>>

Magyarország Felfedezői Szövetség

Magyarország Felfedezői SzövetségOrganização sem fins lucrativos (Sárospatak)

 


Descrição

Projekt, amire büszkék vagyunk:

Az iskolákban működő csapataink éves munkájának összegzése és a Szövetség egyik legfontosabb programja: nyári táborunk Sárospatakon. Idei táborunkba érkeztek gyerekek Magyarország több iskolájából Gyömrőtől Mádig, emellett Felvidékről és Erdélyből is. A táborban 5-6 fős csapatokban dolgoztak a gyerekek. Az egyes csapatokban Szövetségünk alapprogramjának megfelelő játékos próbákat teljesítettek, melyekért a tábor végé jelvényt kaptak. Idén a következő próbák közül választhattak: igric (néphagyományőrző), vándordiák (természetjáró-felfedező), Rákóczi nemes ifjak, várfelderítő, tűzpróba, hős fiúk örököse (’48-as gyermekhősökhöz kapcsolódó program). A tábori munka különlegessége, hogy a csapatok vezetői is fiatalok, 14-17 éves ifi vezetők. Ők már régebb óta a Szövetség tagjai, köztünk értek vezetővé. Nagyon fontos eleme a sárospataki táboroknak, hogy a korábbi táborozók vezetőként továbbadhatják saját tudásukat, megtapasztalhatják a közösségformálás, csoportvezetés örömét. A csapatok foglalkozásai és önálló próbatételei mellett rengeteg programot, játékot kínáltunk a táborozóknak. Az idei évben egy nyertes pályázatnak is köszönhetően rendkívül tartalmas és változatos programot tudtunk megvalósítani. 2017-es táborunk vázlatos programja: Július 29. szombat: Érkezés Július 30. vasárnap: Megnyitó, csapatfoglalkozások Július 31. hétfő: Városi séta Sárospatakon, csapatfoglalkozások Augusztus 1. kedd: Karos, kirándulás Augusztus 2. szerda: Kirándulás Boldogkőváralja, Vizsoly Augusztus 3. csütörtök: Hajózás a Bodrogon Augusztus 4. péntek: Kézműves foglalkozás, szabad délután Augusztus 5. szombat: Sárospataki vár, Vörös - torony, Nemes ifjak avatása, Pálháza – erdei vasút Augusztus 6. vasárnap: Csapatfoglalkozások, záróünnepség Sárospatak és a Zemplén a magyar kultúra kincsestárát rejti, melyet kirándulásaink és játékaink keretében fedeztünk fel. Ebben a bő egy hétben a múzeumlátogatás, várjáték, táncház és a vizes lufi csata jól megfért egymással. A tábor végére a gyerekek, ifi vezetők, pedagógusok, táborszervezők egy olyan intenzív közösségi élményt tapasztalnak meg, melyre manapság egyre nagyobb szükség van. Szövetségünk céljai: játék, felfedezés, egyéni és csoportos sikerek, elismerés, értékőrzés és értékteremtés – maradéktalanul megvalósultak a színes programoknak, játékoknak és természetesen a tábor résztvevőinek köszönhetően.

Tevékenység összefoglalása

A Magyarország Felfedezői Szövetség célja, hogy az ország határain belül és kívül élő magyar gyerekek megismerjék szülőföldjük kultúráját, történelmét, hagyományait. A játék örömén keresztül igyekszünk felkelteni érdeklődésüket, motiválni őket hazánk értékeinek felfedezésére. Év közben a Kárpát-medence számos területén működő, iskolai csapatokban folyik a munka, nyáron pedig egy hétig a Szövetség táborában Sárospatakon. A múlt értékeinek megismerése segít a gyerekek identitásának fejlődésében, erősíti a közösséghez tartozás örömét és önbecsülést ad. A Szövetség pedagógiai jelmondata: az elismerés felemel.

Milyen támogatás fogadunk szívesen:

Elsősorban anyagi támogatást vagy bármilyen hozzájárulást a táborunk felszereltségének javításához, táborunk megvalósításához.

Szervezet neve:Magyarország Felfedezői Szövetség
Adószám:19624772-1-41
Bankszámlaszám:62000040-33732062
Számlavezető bank: Gyöngyös Mátra Takarékszövetkezet
Cím: 3950 Sárospatak, Mátyás király út 23
Weboldal: http://magyarorszagfelfedezoi.hu/

Mapa:

As fotos: